OPET deprem bölgesi için tüm gücüyle seferber oldu

Depremin ilk gününden itibaren bölgede enerji tedariğinin sürekliliği için çalışan ve gelen tüm yakıt taleplerini bedelsiz olarak karşılayan OPET, desteğini sürdürdü. OPET, öncelikli ihtiyaç malzemesi olarak belirlenen ürünleri, mobil tuvalet ve mobil duşları bölgeye ulaştırdı. OPET, tüm imkânlarını harekete geçirerek ihtiyaçlara yönelik malzemeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde, Koç Holding Kriz Koordinasyon […]

OPET deprem bölgesi için tüm gücüyle seferber oldu
Burak Karagöl
  • Yayınlanma9 Mart 2023 14:31

Depremin ilk gününden itibaren bölgede enerji tedariğinin sürekliliği için çalışan ve gelen tüm yakıt taleplerini bedelsiz olarak karşılayan OPET, desteğini sürdürdü. OPET, öncelikli ihtiyaç malzemesi olarak belirlenen ürünleri, mobil tuvalet ve mobil duşları bölgeye ulaştırdı.

OPET, tüm imkânlarını harekete geçirerek ihtiyaçlara yönelik malzemeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde, Koç Holding Kriz Koordinasyon Merkezi’nin koordinasyonunda deprem bölgesine göndermeye devam ediyor. Mobil tuvalet ve ısıtıcı sistemleri ile birlikte mobil duşları taşıyan tırlar Kahramanmaraş’a ulaştırılırken diğer yandan Gaziantep İslahiye, Adıyaman Sincik, Çelikhan ve Besni, Malatya ve İskenderun’a mobil tuvaletler kullanıma hazır şekilde teslim edildi. Öte yandan izolasyon malzemeleri ile birlikte çadır, kurulum aksamı ile soba, hijyenik mendil, uyku tulumu, bebek bezi ve bebek maması gibi malzemeleri taşıyan tırlar ise Hatay Samandağ Kaymakamlığı ve Adıyaman Gölbaşı Belediyesi’ne teslim edildi.

Koç Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu ve OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade, geçtiğimiz hafta deprem bölgesindeydi. Eyüboğlu ve Kahramanzade, Kahramanmaraş’ta bulunan Entek’e ait Kılavuzlu Hidroelektrik Santrali’nde bölgede bulunan Koç Topluluğuna bağlı markaların bayileriyle bir araya geldi. Fiat ve Entek’ten üst düzey yöneticilerin de katıldığı toplantıda OPET Bölge bayileri Tam Birlik Petrol Faruk Aksu, Hayspet Hacı Ahmet Şirikçi, Hasırcıoğlu Petrol Abdullah Hasırcı ve Ali Hasırcı ve Sunpet Cerenler Petrol İbrahim Ceren de yer aldı. Toplantıda bölgedeki ihtiyaçlar ve genel duruma ilişkin değerlendirme yapıldı.

Deprem felaketi sonrası başladığı destek çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren OPET, Koç Holding Kriz Koordinasyon Merkezi, AFAD ve yerel yönetimlerle koordineli şekilde ilerliyor. OPET; depremin ilk gününden itibaren gelen tüm yakıt taleplerini, gezici tankerleri ve mobil istasyonları ile bedelsiz olarak karşıladı. Deprem bölgesinde enerji tedariğinin aksamaması için yakıt tankerlerini ilk günden bölgeye ulaştıran OPET, afet bölgesindeki istasyonlarında anlık güncel stok takibi yapıyor. Bayilerinde ürün stoğunun kritik sınır altına inmemesi için özel bir ekip kurdu, böylece istasyonlardaki ürün tedariğinin devamlılığı sağlanıyor.

AFAD tarafından belirlenen ihtiyaç noktalarına hibe olarak yakıt sağlanırken bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmeye devam eden OPET, yerel yönetimlerle iş birliği halinde öncelikli ihtiyaç olarak belirlenen; gıda, bebek maması, su, konserve ve kuru gıda, erkek ve kadın bot, mont, pantolon, polar, içlik, kışlık kulaklık, bebek bezi, hasta bezi, hijyenik ped, ıslak mendil, battaniye, yorgan, mobil tuvalet ve duş kabini ve ısıtıcı malzemeleri bölgeye gönderdi.