
Güney Afrika Cumhuriyeti’nde son dönemde yaşanan elektrik krizinin giderek büyümesinin ardından, ülkenin ulusal elektrik arz ve tedarik firması Eskom’un Üst Yöneticisi (CEO) Andre de Ruyter istifa etti. News 24’ün haberine göre, ülke genelinde günde 6 ila 10 saati bulan geniş çaplı elektrik kesintilerinden sorumlu tutulan Eskom firmasının CEO’su Ruyter, bugün istifasını sundu. Ruyter’den boşalan koltuğa, […]
Güney Afrika Cumhuriyeti’nde son dönemde yaşanan elektrik krizinin giderek büyümesinin ardından, ülkenin ulusal elektrik arz ve tedarik firması Eskom’un Üst Yöneticisi (CEO) Andre de Ruyter istifa etti.
News 24’ün haberine göre, ülke genelinde günde 6 ila 10 saati bulan geniş çaplı elektrik kesintilerinden sorumlu tutulan Eskom firmasının CEO’su Ruyter, bugün istifasını sundu.
Ruyter’den boşalan koltuğa, Eskom Yönetim Kurulu Başkanı Mpho Makwana’nın geçmesi bekleniyor.
Güney Afrika’nın eskiyen elektrik altyapısının yenilenmesine ilişkin hangi somut adımların atılacağı ise belirsizliğini koruyor.
Güney Afrikalı gazeteci ve iklim aktivisti Nick Hedley, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu noktada Eskom’un başına kimin geldiğinin çok önemli olmadığını belirterek, “Hükümet, Güney Afrika’nın umutsuzca ihtiyaç duyduğu ek üretim kapasitesini artırmak için neredeyse hiçbir şey yapmadı.” ifadelerini kullandı.
Ana muhalefet partisi Demokratik İttifak (DA) milletvekili Dean Macpherson da konuya ilişkin açıklamada, Ruyter’in Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa’nın desteğini kaybettiği için istifa ettiğini ileri sürdü.
Maden Kaynakları ve Enerji Bakanı Gwede Mantashe, geçen hafta Eskom’u ve Ruyter’i, elektrik kesintileri vasıtasıyla hükümeti devirmek için komplo kurmakla suçlamıştı.
Geçen hafta, elektrik santrallerinde ardı ardına meydana gelen arızalar neticesinde, ülke genelinde 6 ila 10 saati bulan elektrik kesintileri yaşanmıştı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 TABGİS, UTTS için yeniden süre uzatımı talebinde bulundu29 Nisan 202513:44 TP Ankara Dikmen Vadi istasyonu coşkulu bir törenle açıldı29 Nisan 202513:33 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Avrupa’da yaşanan elektrik kesintisini değerlendirdi29 Nisan 202513:01 Türkiye’nin petrol ithalatı şubatta yüzde 0,1 azaldı29 Nisan 202511:33 LPG ithalatı şubatta yıllık bazda yüzde 9,9 azaldı29 Nisan 202511:32