
Zorlu Enerji ile enerji yönetimi teknolojisi şirketi olan Enphase Energy arasında imzalar atıldı. Zorlu Enerji, global şirket Enphase’in solar sistemlerde kullanılan mikroinvertör (mikro dönüştürücü) teknolojisinin ve aksesuarlarının Türkiye’deki satışı konusunda yetkili tek distribütörü oldu. Türkiye’nin sürdürülebilir ve yenilikçi büyümesinin kolaylaştırıcısı olmayı amaçlayan Zorlu Enerji, ABD merkezli global enerji yönetimi teknolojisi şirketi Enphase Energy ile önemli […]
Zorlu Enerji ile enerji yönetimi teknolojisi şirketi olan Enphase Energy arasında imzalar atıldı. Zorlu Enerji, global şirket Enphase’in solar sistemlerde kullanılan mikroinvertör (mikro dönüştürücü) teknolojisinin ve aksesuarlarının Türkiye’deki satışı konusunda yetkili tek distribütörü oldu.
Türkiye’nin sürdürülebilir ve yenilikçi büyümesinin kolaylaştırıcısı olmayı amaçlayan Zorlu Enerji, ABD merkezli global enerji yönetimi teknolojisi şirketi Enphase Energy ile önemli bir iş birliği anlaşması imzaladı. Yapılan anlaşma kapsamında Enphase Energy’nin doğrudan güneş paneli kurulumcuları ve tüketiciler için ürettiği solar sistemlerde kullanılan mikroinvertör (mikro dönüştürücü) teknolojisinin ve aksesuarlarının Türkiye’de satışını yapabilecek tek distribütörü olan Zorlu Enerji, senelik alımlarını Enphase Energy’den yapmanın yanı sıra, Türkiye’deki pazara da ürün tedariki sağlayacak.
ZORLU ENERJİ İLE ENPHASE İŞ BİRLİĞİ DAHA HESAPLI PROJELERİN ÖNÜNÜ AÇACAK
Zorlu Enerji, global invertör üreticisi Enphase’in Türkiye distribütörlüğü sayesinde standart mikroinvertörlerden farklı olarak 10kW’a kadar olan küçük kapasiteli konut ve ticari sistemler için özel olarak üretilen mikroinventörlerin Türkiye pazarına sunulmasını sağlayacak. Böylelikle daha hesaplı projelerin yapılmasının da önü açılacak. Değişen solar enerji pazarı dinamiklerine uygun olarak kendini güncelleyen Zorlu Enerji, Enphase Energy’nin mikroinventörleriyle ayın zamanda daha önce kapsamında olmayan B2C (doğrudan tüketici) pazar segmentinin ihtiyaçlarına da yanıt verebilecek.
Enphase’in mikroinvertörleri, solar invertörlerde güvenlik, performans ve güvenilirlik standartları belirliyor
Enphase IQ® Mikroinvertörler, kusursuz güvenilirlik ve ölçeklendirilebilir maliyetler sunmak için, Enphase’in benzersiz yazılım tanımlı mimarisinden ve yarı iletken entegrasyonundan güç alıyor. Sıkı güvenilirlik ve kalite testlerine tabi tutulan Enphase IQ Mikroinvertörler, toplamda bir milyon saati aşan sınama süreçleri sonucunda, zorlayıcı sıcaklık, yüksek nem, tuzlu hava, aşırı soğuk ve sert iklim koşullarında olağanüstü performans sunuyor.
“GÜNEŞ ENERJİSİ ALANININ GELİŞİMİNE LİDERLİK ETMEYİ AMAÇLIYORUZ”
Zorlu Enerji ile Enphase Energy arasında gerçekleştirilen iş birliğini değerlendiren Zorlu Enerji Solar ve Yurtdışı Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Evren Evcit şunları söyledi: “Zorlu Enerji olarak, ülkemizde ZES markamızla üst segment, kaliteli güneş paneli üretimi yapıyoruz. Güneş panellerimizi mevcut panel üretim tesislerinden sağlayarak, uluslararası kalite standartlarına uygun bir şekilde yapmak amacıyla önemli yatırımlara ve iş birliklerine imza atıyoruz. Gücümüzün neredeyse tamamına yakın bir bölümünü yenilenebilir enerjiden alan bir şirket olarak, 2017 yılında güneş enerjisi alanında yeni nesil teknolojiler geliştiren First Solar’ın yüksek performanslı ince film fotovoltaik (PV) modüllerinin 26 ülkede en büyük iş ortağı ve tek distribütörü olduk. Güneş enerjisi alanında yaptığımız bu önemli anlaşma ile modül segmentinde çok büyük bir başarı elde ettik. Güneş enerjisi ekipmanları üreticisi Enphase Energy ile yaptığımız bu iş birliğimiz sayesinde de mikro invertör pazarında aynı şekilde başarı göstereceğimize inanıyoruz. Güneş enerjisi alanındaki katma değerli çözümleri, yeni nesil teknolojileri ve farklı iş modellerini başta Türkiye olmak üzere geniş bir coğrafyada sunmayı ve Güneş enerjisi alanının gelişimine liderlik etmeyi amaçlıyoruz. Bu amacımız doğrultusunda sürdürülebilir ve çevreyle uyumlu enerji arzını karşılamak için yatırımlarımıza ve iş birliklerimize hiç ara vermeden devam etmeyi planlıyoruz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Uluslararası Petroleum Istanbul Fuarı, 30. yılında WOM2027’ye dönüşüyor26 Nisan 202516:31 EPDK: Osmaniye’deki Elim Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı26 Nisan 202512:02 Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor26 Nisan 202511:52 Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor26 Nisan 202511:48 Trump, ABD’nin deniz tabanı madenciliği kapasitesini arttırmayı amaçlayan kararnameyi imzaladı26 Nisan 202510:58