‘gasgrup olarak bu yeşil yolda ilerlemeye devam edeceğiz’

gasgrup 29 Ekim’de açılışı gerçekleşen TOGG fabrikası için Mart, Nisan aylarından itibaren Türkiye yollarında TOGG araçlarının görüleceğini belirtti. gasgrup TOGG fabrikası açılışının ardından açıklamalarda bulundu. gasgrup, “bu yeşil yolda ilerlemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. “DAHA AYDINLIK, TEMİZ VE YEŞİL BİR GELECEK İSTİYORSAK HEP BERABER ÇALIŞMALIYIZ” gasgrup tarafından yapılan açıklamada: “gasgrup olarak yüzümüzü yeni ve […]

‘gasgrup olarak bu yeşil yolda ilerlemeye devam edeceğiz’
Burak Karagöl
  • Yayınlanma18 Kasım 2022 10:23

gasgrup 29 Ekim’de açılışı gerçekleşen TOGG fabrikası için Mart, Nisan aylarından itibaren Türkiye yollarında TOGG araçlarının görüleceğini belirtti.

gasgrup TOGG fabrikası açılışının ardından açıklamalarda bulundu. gasgrup, “bu yeşil yolda ilerlemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“DAHA AYDINLIK, TEMİZ VE YEŞİL BİR GELECEK İSTİYORSAK HEP BERABER ÇALIŞMALIYIZ”

gasgrup tarafından yapılan açıklamada: “gasgrup olarak yüzümüzü yeni ve yenilenebilir enerjilere çevirdik. Türkiye’de ve dünyada giderek artan ve artık hepimizin gündelik hayatına da giren iklim değişikliği sorunu ve sera gazı etkisi günbegün daha önem kazanıyor. Teknolojiyle beraber kafalarımızda gelecek nesillere nasıl bir dünya bırakacağımızdan biz nasıl bir dünyada yaşamak istiyoruza geçme aşamasına geldik. Artık elektrikli arabalar hayatımızda. Tabii ki bunda en büyük etki ve lokomotif 29 Ekim 2022’de açılışı gerçekleşen TOGG fabrikası. 2023 Mart, Nisan aylarından itibaren Türkiye yollarında diğer elektrikli araçların yanı sıra yerli Elektrikli aracımızı da görmeye başlayacağız. En önemlisi kendi Elektrik Şarj istasyon ağını da kurmaya başladı.

Fakat dünya hep beraber aynı yöne gitmiyor. İyi ki gitmiyor çünkü ihtiyaçlarımız ve beklentilerimiz aynı değil. Ağır vasıtalar, uçaklar ve gemilerde geleneksel yakıtlardan elektrik bataryalarına geçiş pek mümkün gözükmüyor. Burada H2 ve/veya doğal gaz türevi olan LNG ve CNG alternatif olarak düşünülmekte. Hidrojen sıfır karbonlu bir gazdır ve evrende en bol bulunan elementtir. Güneş ve rüzgâr enerjisi veya su elektrolizi dahil olmak üzere bir dizi yöntemle üretilebilir. Boru hatlarıyla, yüksek basınçlı tüp treyler ile taşıma ve dağıtım yapılabilmektedir. Bir yakıt hücresi içine gönderilen hidrojenin kimyasal reaksiyonu sonucu üretilen elektrik araç motorunu çalıştırır ve havadaki oksijenle teması sonucunda ise egzozdan sadece su çıkar. Depolanabilirliği ve yüksek enerjisiyle Hava ve Deniz araçlarının da tercihi hidrojendir. Airbus 2035 yılında hidrojen motorlu uçağını hizmete almayı planlıyor. 2018’de dünyanın ilk hidrojenle çalışan gemisi denizlere açıldı ve motor yatlar ise deneme amaçlı kullanımda. CNG ve LNG de kullanımda fakat mevcut konjonktürde doğal fiyatlarının seyri ile maliyetlerin artışının doğru orantılı olması belirsiz ortamın oluşmasına sebep oluyor.

Biz gasgrup olarak daha yeşil bir gezegene katkıda bulunmak için LNG, H2, LPG, CNG ve elektrik gibi çeşitli temiz yakıtları destekleyen geniş bir ürün ve çözüm yelpazesinin yanı sıra çevreye daha az etkisi olan geleneksel yakıt dispenserlerini piyasaya sunmaktayız. Yeni enerjiler inovasyon, teknoloji, deneyim ve tutkunun bir araya gelmesiyle yükselmeye devam edecek. Daha aydınlık, temiz ve yeşil bir gelecek istiyorsak hep beraber çalışmalıyız. 2020 yılında yeni enerjiler konusunda ilk adımızı attığımızdan beri oldukça mesafe katettik. Ülkemiz ve dünyamız için daha katetmemiz gereken çok fazla yol olduğunu biliyoruz. gasgrup olarak bu yeşil yolda ilerlemeye devam edeceğiz. gasgrup ailesi olarak ülkemizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz” ifadelerine yer verildi.