Sektörün geleceği

Petroleum Istanbul’da konuşacak çok konumuz var. Dile kolay pandemi, kriz derken üç yıldır ayrı kaldık. Sayılı gün kaldı. Bekliyoruz… Petrol sektörünün aile olmasında çok önemli bir yeri vardır Petroleum Istanbul Fuarı’nın. Yıllar önce dört beş firmayla küçük bir salonda temellerini attığımız Petroleum Istanbul, bugün alanında dünyanın sayılı fuarlarından biri haline geldi. Petroleum Istanbul’la bu büyük […]

Sektörün geleceği
Özge Esen
  • Yayınlanma21 Mart 2022 09:49

Petroleum Istanbul’da konuşacak çok konumuz var. Dile kolay pandemi, kriz derken üç yıldır ayrı kaldık. Sayılı gün kaldı. Bekliyoruz…

Petrol sektörünün aile olmasında çok önemli bir yeri vardır Petroleum Istanbul Fuarı’nın. Yıllar önce dört beş firmayla küçük bir salonda temellerini attığımız Petroleum Istanbul, bugün alanında dünyanın sayılı fuarlarından biri haline geldi. Petroleum Istanbul’la bu büyük ailenin temsilcileri aynı masa etrafında oturmayı başardı. Petroleum Istanbul ile birlikte şirketler ve kişiler, sektörün ortak çıkarlarına fokuslandı. Hatta sektör kelimesi yerini piyasa kelimesine bıraktı.

Hafızalarınızı zorlayın… Sektörün dününde olan oyuncular vardı. Bir bölümü sektörün bugününde de var. Ama maalesef bazılarının bugün isimleri bile hatırlanmıyor… Zaman içinde yok oldular…  Sektörün, piyasanın geleceğinde kimler olacak sorusunun cevabını zaman gösterecek. Büyük ailemizin içinde, bu piyasayla büyüyen dağıtıcısından bayisine, ekipmancısına kadar bazı şirketler bu piyasanın yarınında olacak mı, çok da emin değilim.

YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR

Piyasanın tüm bileşenleri böylesine zorlu bir dönemde Petroleum Istanbul Fuarı’nda buluşuyorsa, bu piyasaya, yaptıkları işe inancı ve saygıyı gösteriyor.

Petroleum Istanbul demişken… Yeni bir dünya kuruluyor. Bunu da atlamayalım. Ve onlar da Petroleum Istanbul Fuarı’nda yerini alıyor. Elektrikli araç şarjları, LNG, CNG araç istasyonları, istasyon maliyetlerini düşürecek ekipmanlar, market ürünleri… Büyük aile daha da büyüyor.

Yani…

Yanisi açık…

Kimse batıyoruz edebiyatı yapmasın.

Evet, çok zor günler geçiriyoruz.

Evet, para kazanamıyoruz…

Evet, gelecekten endişeliyiz…

Ama…

Aması da var tabi…

Bugünlere, bu noktalara bizi bu piyasa getirdi.

O zaman yine el ele vereceğiz, tek yürek olacağız.

Ve bu zorlu süreci devletimiz’in de desteğiyle atlatacağız.

Bu yolda piyasayla birlikte hareket edenlere, ağlamayan ya da ‘artık ben yokum’ demek yerine mücadele etmeye devam edenlere mesajımız net birlikte sadece güneşli günlerde değil, yağmurlu günlerde de yürümeye devam edeceğiz. Bir gün şemsiyeyi birimiz, bir başka gün diğerimiz tutacak.

Ajandaları farklı olan kişi veya şirketler ise sektörün dününde kalanlar gibi, gelecekte sektörün dününde olarak anılacaklar.

Petroleum Istanbul’da konuşacak çok konumuz var. Dile kolay pandemi, kriz derken üç yıldır ayrı kaldık. Sayılı gün kaldı. Bekliyoruz…