
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) çözüm ortağı DEinternational ile, “European EnergyManager” (EUREMnext) eğitimi çerçevesinde katılımcılara işletmelerde etkin bir enerji yönetimi uygulanabilmesi ve böylelikle enerji giderlerinden tasarruf sağlanabilmesi için çözümler sundu. 20 Aralık 2019 – 16 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Birliği destekli “pilot” EUREMnext eğitimi için Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER) […]
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) çözüm ortağı DEinternational ile, “European EnergyManager” (EUREMnext) eğitimi çerçevesinde katılımcılara işletmelerde etkin bir enerji yönetimi uygulanabilmesi ve böylelikle enerji giderlerinden tasarruf sağlanabilmesi için çözümler sundu.
20 Aralık 2019 – 16 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Birliği destekli “pilot” EUREMnext eğitimi için Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER) ile iş birliği yapılırken, pandemi nedeniyle son dönemde sanal ortamda olmak üzere, toplam 19 konuda sınıf eğitimi ve 6 konuda online eğitim verildi.
Eğitimde tüm ülkelerle ortak materyaller kullanıldı ve ülkelere özel uygulamalar yapıldı. Eğitmenler ise, konusunda uzman akademisyenler ve sektör profesyonelleri arasından seçildi. Eğitimlere devamlılık, yazılı sınav başarısı gibi çeşitli şartları karşılayan katılımcıların Türkiye hakları tamamen AHK Türkiye’ye ait olan EUREMnext “European EnergyManager” sertifikası almaya hak kazandığı eğitimin son ve en önemli adımı olan verimlilik projesi sunumları ise geçtiğimiz Eylül ayında, Alman Büyükelçiliğinin Tarabya Yazlık Rezidansında bulunan AHK Türkiye binasında gerçekleşti.
İLK MEZUNLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
AB destekli EUREMnext eğitiminin ilk “European EnergyManager” mezunlar toplantısı ise 20 Nisan 2021 tarihinde yapıldı. Pandemi nedeniyle toplantı online platformda düzenlendi. Mezunlar toplantısında konuşmaları ile Sayın Ersoy Metin (Enerj ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı -Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı) ‘Enerji Verimliliği Güncel Gelişmeler’, Sayın Arslan Çağlayan Gürel (Daikin) ‘Isı Pompaları – AB ve Türkiye’de Güncel Uygulamalar’ ve Rıfkı Çolak (Siemens) ‘EPS – Güncel Gelişmeler’ konularına ilişkin bilgiler verdiler.
Toplantı kapsamında katılımcılar, daha önce almış oldukları ‘Asansör Konuşması’ eğitiminde öğrendiklerini jüriye sundular. Katılımcılar projelerini bir dakikalık bir konuşma ile jüride yer alan Yasemin Kuytak (KFW IPEX-Bank), Cihan Karamık (Eyoder Başkanı/KT Consulting), Cem Karabal (Enve Enerji) ve A. Naci Işıklı’ya (Eyoder) aktardılar.
GELECEK EĞİTİM PROGRAMI
Gelecek eğitim programı Ekim 2021 – Şubat 2022 tarihleri arasında iki haftada bir, Cuma ve Cumartesi günleri olarak planlanmakta. EUREMnext eğitimine katılımcı seçilerken, kurumsal firmaların etüt-proje sertifikası olan enerji yöneticilerine öncelik verilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çanakkale’de 100 bin fidanlık “enerji ormanı” oluşturuyor20 Nisan 202517:37 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33