“İngiltere’de elektrikli araç kullanımı yüzde 11 bin artacak”

Yapılan bir araştırma, İngiltere ve İskoçya’da elektrikli araç kullanımında yüzde 11 bin gibi büyük bir artış beklendiğini ortaya koydu. Sürdürülebilir enerji şirketi Regen ile İskoç ve Güney Elektrik Şebekeleri (SSEN) tarafından yapılan araştırmaya göre, İngiltere’nin güneyi ve İskoçya’nın kuzeyinde 44 bin olan elektrikli araç sahipliğinin beş milyona çıkacağı tahmin ediliyor. Bu da yaklaşık yüzde 11 […]

“İngiltere’de elektrikli araç kullanımı yüzde 11 bin artacak”
Tolgahan Küçük
  • Yayınlanma23 Haziran 2020 14:04

Yapılan bir araştırma, İngiltere ve İskoçya’da elektrikli araç kullanımında yüzde 11 bin gibi büyük bir artış beklendiğini ortaya koydu.

Sürdürülebilir enerji şirketi Regen ile İskoç ve Güney Elektrik Şebekeleri (SSEN) tarafından yapılan araştırmaya göre, İngiltere’nin güneyi ve İskoçya’nın kuzeyinde 44 bin olan elektrikli araç sahipliğinin beş milyona çıkacağı tahmin ediliyor. Bu da yaklaşık yüzde 11 binlik bir orana karşılık geliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan SSEN EV Hazırlık Müdürü Richard Hartshorn şunları söyledi: “Düşük karbon teknolojilerine sahip araçların satışında bir sıçrama ihtimali olduğunu zaten biliyorduk. Bu araştırma bize stratejik olarak yatırım yapmamızı ve müşteriler için maliyetleri olabildiğince düşük tutmamızı sağlayacak yeni teknolojilerin ortaya çıkmasını nasıl destekleyeceğimize dair ayrıntılı, yıllık bir döküm sağlıyor.”