İrlanda’dan jeotermal enerji atılımı

İrlanda genelinde gerçekleştirilecek üç jeotermal enerji projesi için 1 milyon avroluk finansman desteği verilecek. SEAI ve GSI tarafından sağlanacak fon, jeotermal enerji projelerine yönelik araştırma ve yeniliklere destek olacak. İrlanda Sürdürülebilir Enerji Otoritesi (SEAI) ve İrlanda Jeolojik Araştırması (GSI), İrlanda genelinde jeotermal enerji üretimini hedefleyen yenilikçi araştırma projeleri için 1 milyon Euro tutarında bir finansman desteği açıkladı […]

İrlanda’dan jeotermal enerji atılımı
Tolgahan Küçük
  • Yayınlanma20 Mart 2020 13:39

İrlanda genelinde gerçekleştirilecek üç jeotermal enerji projesi için 1 milyon avroluk finansman desteği verilecek.

SEAI ve GSI tarafından sağlanacak fon, jeotermal enerji projelerine yönelik araştırma ve yeniliklere destek olacak.

İrlanda Sürdürülebilir Enerji Otoritesi (SEAI) ve İrlanda Jeolojik Araştırması (GSI), İrlanda genelinde jeotermal enerji üretimini hedefleyen yenilikçi araştırma projeleri için 1 milyon Euro tutarında bir finansman desteği açıkladı .

Bu destekten şu ana dek Dublin İleri Araştırmalar Enstitüsü, Gavin ve Doherty Geosolutions ve Terra GeoServ yararlandı.

Finansman desteğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan SEAI Araştırma ve Teknoloji Dairesi Başkanı Dr. Phil Hemmingway şunları söyledi:

“Hükümetimiz, İklim Eylem Planı ile İrlanda’yı enerji sektöründe önemli yerlere taşımayı hedefliyor. Bu finansman da söz konusu hedeflere ulaşma ve İrlanda’nın karbondan arındırılması noktasında kritik bir öneme sahip. İrlanda’nın enerji sistemi, 2030 ve sonrasında hızlı ve önemli bir evrim geçirecek. Bu tarz projeler de bu evrimin önemli bir parçası olacak.”