
8 Ocak’ta resmen hizmete giren TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ni 40 fotoğraf karesiyle anlatan “TürkAkım’ın Öyküsü” isimli sergi Yenikapı Metro İstasyonu’nda açıldı. Ziyaretçiler, 4 Şubat 2020 tarihine dek sergiyi ziyaret edebilecek. 8 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen törenle Türkiye ve Avrupa’ya temiz ve güvenilir enerji taşımaya başlayan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin hikayesini 40 fotoğraf karesiyle […]
8 Ocak’ta resmen hizmete giren TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ni 40 fotoğraf karesiyle anlatan “TürkAkım’ın Öyküsü” isimli sergi Yenikapı Metro İstasyonu’nda açıldı. Ziyaretçiler, 4 Şubat 2020 tarihine dek sergiyi ziyaret edebilecek.
8 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen törenle Türkiye ve Avrupa’ya temiz ve güvenilir enerji taşımaya başlayan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin hikayesini 40 fotoğraf karesiyle anlatan “TürkAkım’ın Öyküsü” isimli sergi, İstanbul’da Yenikapı Metro İstasyonu’nda açıldı.
Ziyaretçiler, sergide yer alan fotoğraflarla, en son teknolojiler kullanılarak yalnızca üç yıl içinde tamamlanan ve dünyanın en büyük enerji projeleri arasında yerini alan TürkAkım’ın dönüm noktalarına tanıklık ederek proje hakkında görevlilerden bilgi alabiliyor. Ziyaretçilere, sergide yer alan karelerden hazırlanan kartpostallar ve TürkAkım magnetleri de hediye ediliyor.
TürkAkım İletişim Müdür Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Aslı Esen, konuya ilişkin açıklamasında “TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi, üç yıl gibi kısa bir süre zarfında birçok rekora imza atarak tamamlandı. Yaratıcı çözümler içeren inşaat sürecinin öyküsünü, projenin Rusya ve Türkiye’deki tesislerini ve boru hattının faaliyete geçiş sürecini kamuoyuyla paylaşabilmek adına bu fotoğraf sergisini hazırladık. Serginin düzenlenmesinde bizlere sundukları destek için Metro İstanbul yöneticilerine içten teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Projenin inşaat sürecinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımlarıyla 19 Kasım 2018’de gerçekleştirilen Deniz Kesimi Tamamlanma Töreni ve 8 Ocak 2020’de düzenlenen Resmi Açılış Töreni’nden karelerin de yer aldığı sergi, 4 Şubat 2020 Salı gününe dek Yenikapı Metro İstasyonu’nda ziyaret edilebilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Petroleum Istanbul 2025’te ‘Akademi Alanı’ Uluslararası Boyut Kazanıyor21 Nisan 202514:13 TORA, Beko yazarkasalı UTTS sistemleriyle 3300 istasyonda montaj gerçekleştirdi21 Nisan 202513:59 OEDAŞ’ın Can Dostlar projesine uluslararası ödül21 Nisan 202513:36 TSKB “Düşük Karbon Kahramanı” ödülünün sahibi oldu21 Nisan 202513:34 SEDAŞ, Gebze D-100 Karayolu’ndaki aydınlatmaları yeniledi21 Nisan 202513:31