KOSGEB’den Asis Elektronik’e ödül

Akıllı Şehirler, Savunma ve Siber Güvenlik sektörlerinde faaliyet gösteren Asis Elektronik, KOSGEB tarafından verilen “İşbirliği – Güçbirliği Yapan Kobi” ödülünün sahibi oldu. Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. gerçekleştirdiği çalışmalar doğrultusunda KOSGEB ile ortak hedefler benimserken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile düzenlenen 6. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni’nde “İşbirliği – Güçbirliği Yapan […]

KOSGEB’den Asis Elektronik’e ödül
Tolgahan Küçük
  • Yayınlanma27 Aralık 2019 11:31

Akıllı Şehirler, Savunma ve Siber Güvenlik sektörlerinde faaliyet gösteren Asis Elektronik, KOSGEB tarafından verilen “İşbirliği – Güçbirliği Yapan Kobi” ödülünün sahibi oldu.

Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. gerçekleştirdiği çalışmalar doğrultusunda KOSGEB ile ortak hedefler benimserken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile düzenlenen 6. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni’nde “İşbirliği – Güçbirliği Yapan Kobi” ödülüne layık görüldü.

KOSGEB’in düzenlendiği ödül töreninde bir konuşma yapan Asis Elektronik Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hakan Özyürek, bu tablonun bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek “KOSGEB ekonomik hayatımızın, üretimin, istihdamın öncü kuruluşlarındandır. KOBİ’lerin girişimcilik kültürünün gelişmesi, rekabet güçlerinin artması için KOSGEB önemli bir yaptırım gücüdür. Biz de ülkemizin kalkınması adına KOSGEB ile ortak hedefler benimseyerek stratejilerimizi belirliyor ve ekonomiye katkı sunmak üzere çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYAN İŞ BİRLİĞİ MODELİ”

İşbirliği modeli hakkında bilgiler veren Hakan Özyürek, sistemi şu şekilde anlattı:

“Asis Elektronik olarak çalışmalarımızı üretim, istihdam ve teknoloji düzeyini ileriye taşıma, ihracatımızı artırma hedeflerimiz doğrultusunda şekillendiriyoruz. Hindistan’ da toplu taşıma sektöründe Asis Elektronik tarafından sağlanan elektronik ücret toplama sisteminin içinde yer alması ve metro-metrobüs istasyonlarında kullanılması için “flap gate” olarak tanımlanan turnike sisteminin tasarlanması, üretilmesi ve elektronik ücret toplama sistemine entegrasyonun sağlanması konusunda en iyi işbirliği-güçbirliği modelini oluşturmuş ve sürdürülebilirliğini sağlamış olmaktan dolayı onur duyuyoruz. Bu iş birliği modeli ile mevcut teknolojiye uluslararası standartlara ve teknolojik isteklere karşılık verebilecek düzeyde bir katkı sağladık. Geliştirdiğimiz ürünümüzün Hindistan ve diğer ülkelere ihracatını sağlayarak ülkemizin ekonomisine döviz girdisi sağlamanın yanı sıra Türkiye’ de üretim sanayisinin çözümünü birçok fuarda sergilemiş olduk.”

Akıllı Şehirler, savunma ve siber güvenlik sektörlerine sunduğu katma değeri artırmak, bilgi birikimi ve kabiliyetlerini derinleştirmek üzere yeni bir yapılanma sürecine giren Asis Elektronik, 2019 yılında ASİS CT-City Technologies tescilli markasıyla şehir teknolojilerine yönelik faaliyetlerini tek bir odak noktasında bütünleştirmiş oldu. Şirket, sunduğu Akıllı Şehir çözümleri ile Türkiye’nin 81 ilinde ve dünyanın 13 ülkesinde faaliyet gösteriyor.