​Zorlu Enerji’den herkes için “Eşit bi’hayat” çağrısı

Zorlu Enerji, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı’nın lansmanını Eskişehir’de gerçekleştirdi. Toplantıda seminer, yönetici workshop’u ve interaktif oyunlar dahil toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratacak birçok çalışma, Zorlu Enerji çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Zorlu Enerji, Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusunda Zorlu Holding bünyesinde başlatılan sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketinin en önemli halkalarından biri olan toplumsal cinsiyet eşitliği […]

​Zorlu Enerji’den herkes için “Eşit bi’hayat” çağrısı
Tolgahan Küçük
  • Yayınlanma17 Eylül 2019 14:02

Zorlu Enerji, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı’nın lansmanını Eskişehir’de gerçekleştirdi. Toplantıda seminer, yönetici workshop’u ve interaktif oyunlar dahil toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratacak birçok çalışma, Zorlu Enerji çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Zorlu Enerji, Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusunda Zorlu Holding bünyesinde başlatılan sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketinin en önemli halkalarından biri olan toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarına, elektrik perakende satış ve ticaret hizmetleri sunduğu Osmangazi Bölgesi’ndeki şehirlerden başladı. Bu kapsamda Zorlu Enerji’nin hazırladığı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı’nın lansmanı Zorlu Enerji çalışanlarının katılımıyla Eskişehir’de gerçekleştirildi. Program kapsamında yapılacak çalışmalar önümüzdeki dönemde Osmangazi Bölgesi’ndeki Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya ve Uşak illerinde de devam edecek.

Şirketten konuyla ilgili yapılan açıklamaya Zorlu Enerji İnsan Kaynakları Direktörü Deniz Bilgin’in açılış konuşmasını yaptığı Eskişehir’deki toplantıya EBRD (European Bank for Reconstruction and Development’s-Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), Zorlu Enerji üst yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi üyeleri dahil olmak üzere birçok Zorlu Enerji paydaşı katıldı. “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konusunda öne çıkan isimlerden Ebru Nihan Celkan’ın da lansman sırasında gerçekleştirdiği yönetici workshop’u ve interaktif oyunlarla, tüm katılımcılarda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda farkındalık oluşmasına katkı sağladığı belirtildi.

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN YÜZYILI BAŞLADI”

Zorlu Holding’te Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunun liderliğini üstelenen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selen Zorlu Melik de toplantıda bir konuşma yaptı. “Dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin yüzyılı başladı” diyen Selen Zorlu Melik, iş dünyasının artık bütün bileşenleriyle toplumsal cinsiyet eşitliğinin öneminin farkına vararak üstüne düşen sorumluluğu almak için ciddi adımlar attığını dile getirdi. “Endüstri 4.0 çağında nüfusun yarısını oluşturan bireylerin değişim gücünü ve yaratıcılığını iş süreçlerine entegre edemeyen şirketlerin, kurumların ya da toplumların gelişmesi ve ilerlemesi mümkün değil” diye konuşan Selen Zorlu Melik, kendilerinin de Kadının Güçlenmesi İlkeleri’ne imza atmış bir holding olarak “Akıllı Hayat 2030” sürdürülebilirlik vizyonunun önemli bir parçası olarak hayata geçirdikleri toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili çalışmaları geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Bugüne kadar Zorlu Holding bünyesindeki tüm şirketlerde gözettikleri toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu bir strateji çerçevesinde ele almaya başladıklarını ifade eden Selen Zorlu Melik, “Yol haritamız kapsamında liderlik hareketimizi başlatmak için şirketlerimizin yöneticilerinden oluşan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitemizi hayata geçirdik. Zorlu Enerji ile bunun en güzel örneklerinden birini de bugün Osmangazi Bölgemiz için Eskişehir’de başlattık” dedi.

“EŞİTLİĞİ HERKES İÇİN İSTİYORUZ”

Projenin amacı ve hedefleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Selen Zorlu Melik, “Biz, toplumsal olarak binlerce yıldır bize biçilen rollerin ötesine geçme vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Geleceğin şirketleri arasında güçlenerek yerimizi almak ve yeni dünyayı takip ederek var olmak istiyorsak bunu ancak kadınlar ve erkekler olarak yan yana durduğumuzda başarabileceğimizi biliyoruz” ifadelerini kullandı. Eşitliği sadece kadınlar için değil, erkekler, toplum ve dünyamız için de istediklerini aktaran Selen Zorlu Melik, şunları söyledi: “Hayalimiz, ekonomik ve sosyal olarak refah içinde hep birlikte yaşayabileceğimiz bir yapıyı kurmak için yan yana ve eşit şartlarda çalışabilmek… Bugün Eskişehir’de lansmanını yaptığımız toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarımızla, kadın ve erkek hep birlikte eşitlikçi çözümler üreterek daha iyi bir gelecek hayalini gerçeğe dönüştüreceğimize inanıyorum.”

Öte yandan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı’nın stratejik çerçevesi doğrultusunda Zorlu Enerji bünyesinde söylem, iş ortamı ve işbirlikleri kapsamında fırsat eşitliği gözetilerek hareket ediliyor. Fırsat eşitliği beyan edilirken bu konuda birçok yeni uygulama geliştirilerek hayata geçiriliyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı olarak mentorluk programı ilk olarak Zorlu Enerji’nin Osmangazi Bölgesi’nde uygulanıyor.