
Limak Enerji Çevre Timi, 2019 yılında da faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Limak Enerji şirket çalışanlarının oluşturduğu Çevre Timi, faaliyet gösterdiği 4 ilde çevre temizliğine katkı sağlayarak, farkındalık yaratmayı amaçlıyor. ‘Hayatı Aydınlatıyor, Doğayı Koruyoruz’ sloganıyla yola çıkan Çevre Timi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında, Kumyaka bölgesindeki kıyı alanını temizleyerek, doğal görünümüne kavuşturdu. Limak […]
Limak Enerji Çevre Timi faaliyet gösterdiği 4 ilde çevre temizliğine katkı sağlayarak, farkındalık yaratıyor. Hayatı Aydınlatıyor, Doğayı Koruyoruz’ sloganıyla yola çıkan Çevre Timi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında, Kumyaka bölgesindeki kıyı alanını temizleyerek, doğal görünümüne kavuşturdu.
“ÇEVRE BİLİNCİNİN TÜM İNSANLIKTA OLUŞMASI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”
Doğaya verilen tahribata dikkat çekmeyi ve çevre temizliği hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan Çevre Timi üyeleri, sağlıklı bir toplumun sağlıklı bir doğa içerisinde mümkün olabileceğine vurgu yapıyor. Vatandaşlara, çevre temizliği ve çevrenin nasıl korunacağı hakkında rol model olan Çevre Timi üyeleri; “Sürdürülebilir bir dünya için doğal kaynakları koruyacak bilinçli bir neslin yetişmesi gerekiyor. Bizler de bu yeni nesle rol model olacak çalışmalar yapmakla yükümlüyüz. Gün geçtikçe denizlerimizde plastik atıkların varlığı artıyor, bu atıklar yalnızca insan sağlığını değil, denizde yaşayan canlıların yaşamını da tehdit ediyor. Denizler yoluyla karaya taşınan bu atıklar sahil şeritlerinin doğal görünümünü de bozuyor. Bizler de çevre bilincinin 7’den 70’e tüm insanlıkta oluşması için çaba sarf ediyor, düzenlediğimiz etkinliklerde ülkemizin her yerinden katılımcıları konuk ediyoruz. Çevre Timi yeni oluşumu sayesinde sadece Limak Enerji’nin değil, web sitemizden başvuru yaparak kayıt olacak herkesin katılımına açık olacak. Çevre Timi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen Sıfır Atık Projesi’nde de amaçlanan atık miktarını azaltmak ve yarınlara temiz bir dünya bırakmak hedefine katkı sağlıyor” dedi.
Doğaya bırakılan plastik poşet, pet şişe, ambalaj, gıda ve kağıt gibi atıklarını toplayan Çevre Timi, çalışmalarını sürdürerek toplumdaki çevre bilincini artırmaya devam edecek.
ÇEVRE TİMİ TÜM GÖNÜLLÜLERE AÇIK HALE GELİYOR
Limak Enerji çalışanlarından oluşan Çevre Timi, yeni yapılanmasıyla birlikte, gönüllülerin de katılımına açık olacak. www.limakuludag.com.tr web sitesi üzerinden kayıt yaptıracak gönüllüler, Çevre Timinin tüm faaliyetlerine katılabilecek.
YEŞİL ALAN MİKTARI ARTACAK
Gerçekleştirmiş olduğu projelerde, doğayı koruma bilincini gözeten Limak Enerji, sadece Çevre Timi ile değil, farklı kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile de farkındalık yaratıyor. Limak Enerji’nin, faturalarda ve abonelik işlemlerinde kullandığı kağıtları doğaya yeniden kazandırmak amacıyla başlattığı “Yeşil Dönüşüm Ormanları” Projesinin 2018 yılındaki ilk durağı Çanakkale olmuştu. Her yıl bin ağaç dikmeyi hedefleyen projenin ilk fideleri, Çanakkale’de dikilerek, şehrin yeşil alan miktarının artmasını sağladı. Proje bu yıl, Balıkesir’in yeşil alan miktarının artmasına da katkı sağlayacak.
Şirket, müşterilerini teşvik ettiği e-Arşiv Fatura uygulamasıyla da kağıt israfının önüne geçmeyi amaçlıyor. Müşterilerine kağıt fatura bırakmak yerine dijital ortamda faturalarını ileten şirket bugüne kadar 686 bin müşterisinin e-Arşiv Faturaya geçmesini teşvik ederek, 9,6 ton kağıt israfının önüne geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33 Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımlarına ilişkin düzenleme19 Nisan 202512:31