“Pazar liderliğimizi, Türkiye’de de sürdürüyoruz”

Petrol Sanayi Derneği’nin (PETDER) Türkiye pazarına ilişkin sektör raporuna göre Shell & Turcas, Türkiye’nin lider madeni yağ tedarikçisi olurken, uluslararası danışmanlık ve araştırma şirketi Kline & Company’nin açıkladığı madeni yağlar pazar analizi raporuna göre de Shell, dünyanın ‘1 numaralı Madeni Yağ Tedarikçisi’ oldu. Derince’de üretilen madeni yağ 61 ülkeye ihraç ediliyor Shell’in Akdeniz’deki en büyük […]

“Pazar liderliğimizi, Türkiye’de de sürdürüyoruz”
Servet Uzun
  • Yayınlanma28 Ocak 2019 09:02
  • Güncelleme28 Ocak 2019 11:09

Petrol Sanayi Derneği’nin (PETDER) Türkiye pazarına ilişkin sektör raporuna göre Shell & Turcas, Türkiye’nin lider madeni yağ tedarikçisi olurken, uluslararası danışmanlık ve araştırma şirketi Kline & Company’nin açıkladığı madeni yağlar pazar analizi raporuna göre de Shell, dünyanın ‘1 numaralı Madeni Yağ Tedarikçisi’ oldu.

Derince’de üretilen madeni yağ 61 ülkeye ihraç ediliyor

Shell’in Akdeniz’deki en büyük madeni yağ ve gres üretim tesisi olan Derince’deki üretim tesisi, 2018 yılındaki 34 bin ton ihracat hacmi seviyeyesine ulaştı. Shell & Turcas, bölgesel madeni yağ üretim üssü konumundaki Derince Madeni Yağ ve Gres Üretim Tesisi’nden, hem iç pazara satış yaptı hem de Arjantin’den Suudi Arabistan’a, Amerika Birleşik Devletleri’nden Hollanda’ya toplam 61 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

Dünya çapında ve Türkiye pazarında üst üste 12 yıldır lider olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak; “Pazar liderliğimizi, inovasyon gücümüz sayesinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sürdürüyoruz. Hedefimiz, müşterilerimize yüksek performans alacakları ürünler sunarak liderliğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek. Başarımızda emeği olan çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Shell&Turcas, 350’inci Shell Select Market’i hizmete açtı