Enerji verimliliğinde Türk – İsveç iş birliği

İsveç Başkonsolosluğu ve İsveç Ticaret Ofisi Business Sweden, Türkiye sanayisinin enerji verimliliği konusundaki hedefleri ve Türkiye’de enerji alanında faaliyet gösteren İsveçli firmaların çalışmalarına ilişkin tecrübelerini paylaştığı bir basın toplantısı düzenledi. İsveç Konsolosluğu ve İsveç Ticaret Ofisi Business Sweden iş birliğiyle ‘sanayide enerji verimliliği’ toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan İsveçli firmalar Türkiye’deki faaliyetlerini, tecrübelerini ve önerilerini katılımcılarla […]

Enerji verimliliğinde Türk – İsveç iş birliği
Servet Uzun
  • Yayınlanma8 Ocak 2019 13:51
  • Güncelleme8 Ocak 2019 13:52

İsveç Başkonsolosluğu ve İsveç Ticaret Ofisi Business Sweden, Türkiye sanayisinin enerji verimliliği konusundaki hedefleri ve Türkiye’de enerji alanında faaliyet gösteren İsveçli firmaların çalışmalarına ilişkin tecrübelerini paylaştığı bir basın toplantısı düzenledi.

İsveç Konsolosluğu ve İsveç Ticaret Ofisi Business Sweden iş birliğiyle ‘sanayide enerji verimliliği’ toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan İsveçli firmalar Türkiye’deki faaliyetlerini, tecrübelerini ve önerilerini katılımcılarla paylaştı.

“İsveç ve Türkiye arasında güçlü bir ticaret hacmi var”

Toplantıda İsveç Başkonsolosu Therese Hyden; “Türkiye’de 150’den fazla İsveç menşeli şirket var. Bunların 30’dan fazlası Türkiye’de kendi tesislerinde üretim yapıyor. 2018 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. İsveç ve Türkiye arasında güçlü ilişkilerin olduğu bir ticaret hacmi var” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından verimlilik için kamu spotu