EÜD Başkanı Cem Aşık oldu

Elektrik Üreticileri Derneği’nin 13. Olağan Genel Kurulu 27.04.2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Üyelerin çoğunluğunun katıldığı Genel Kurul’da yapılan oylamada yeni Yönetim Kurulu oybirliğiyle seçildi.   Genel Kurul’da, Derneğin 14 yıldır Başkanlığını yürüten Önder Karaduman değişim zamanının geldiğini vurgulayarak Başkanlık görevini devretti ve Genel Kurul tarafından Onursal Başkan ve Danışma Kurulu Başkanı olarak seçildi.   Genel Kurul’un […]

EÜD Başkanı Cem Aşık oldu
Servet Uzun
  • Yayınlanma27 Nisan 2018 20:16
  • Güncelleme2 Mayıs 2018 14:01

Elektrik Üreticileri Derneği’nin 13. Olağan Genel Kurulu 27.04.2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Üyelerin çoğunluğunun katıldığı Genel Kurul’da yapılan oylamada yeni Yönetim Kurulu oybirliğiyle seçildi.

 

Genel Kurul’da, Derneğin 14 yıldır Başkanlığını yürüten Önder Karaduman değişim zamanının geldiğini vurgulayarak Başkanlık görevini devretti ve Genel Kurul tarafından Onursal Başkan ve Danışma Kurulu Başkanı olarak seçildi.

 

Genel Kurul’un hemen ardından yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında ise Enerjisa Üretim CEO Danışmanı Cem Aşık oybirliğiyle EÜD’ün yeni Başkanı olarak seçildi.

 

EÜD Yönetim Kurulu’na giren diğer şirketler ise şu şekilde oluştu:

Aksa Enerji, Batı Enerji, Entek Elektrik, Eren Enerji, Gama Enerji, İskenderun Enerji, OMV, Sanko Enerji, Soyak Enerji ve Yıldızlar Enerji.

 

EÜD Başkanı Cem AŞIK; Genel Kurul sonrası yaptığı açıklamada dernek kurucularından olan ve uzun dönem başkanlığını yürütmüş bulunan Önder Karaduman’a ve geçmiş Yönetim Kurulu üyelerine çok değerli çalışmalarından ve başarılarından dolayı teşekkür ederek; “EÜD (Elektrik Üreticileri Derneği), Türkiye enerji yatırımları içinde aslan payına sahip elektrik üretim sektörünün önemli bir kısmını temsil etmektedir. Sektörün en önde gelen derneklerinden olan EÜD, kuruluşundan bu yana pazarın gelişmesinde öncü bir rol oynamaktadır. Devraldığımız bu bayrağı daha ileriye taşımak için enerji piyasasının tüm katılımcıları, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ve ilgili tüm Devlet Kurumları ile çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Sektörün sorunlarına çözüm üretmenin yanında, büyük bir dönüşüm içinde olan enerji sektörünün önünde yeni alanlar açılmasına ve yeni iş modelleri geliştirilmesine odaklanacağız.” dedi.