
Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde, 20 bin kilometrekare alanda, 2 milyonu aşkın müşteriye elektrik dağıtım hizmetini, kaliteli ve sürekli vermek için çalışmalarını sürdüren SEDAŞ, bölgede yaşayan tüm vatandaşları elektrik enerjisinin emniyetli kullanımı konusunda uyardı.
SEDAŞ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, enerji hatlarına yapılan yanlış müdahale ve ihmaller nedeniyle olumsuz olaylar yaşandığı, can ve mal güvenliği konusunda risk oluşturduğu belirtilerek, gereken önlemlerin alınmasına dikkat çekildi.
SEDAŞ’tan yapılan açıklamaya göre; “Enerji kesintisinin gerekli olduğu bölgelerde, iş kazalarından kaçınarak can ve mal güvenliğini sağlamanın yanı sıra hem yasa gereği hem de çevre ve kamu güvenliği açısından, ilgili şirketlerin SEDAŞ’a önceden haber vermesi ve planlı kesinti önlemi alınması gerekmektedir. İnşaat alanlarında ya da ikamet edilen konutun çatısında çalışırken EKAT Yönetmeliği’ne göre emniyet mesafesi uygun olan elektrik hattına temas edilmesi, balkonlardan halı silkeleme sırasında, iş makinesi ile inşaata beton dökümü yapılırken dikkatsizlik sonucu iletkenlere temas edilmesi veya çocuklarımızın elektrik direklerine tırmanması gibi durumlarda da can ve mal kayıpları yaşanmaktadır. Bu nedenle iş güvenliği kurallarına dikkat ederek çalışmaların yapılması, şebeke yakınında yapılan çalışmalarda da mutlaka şebekeye temas etmeyecek şekilde güvenli mesafede bulunulması hayati önem taşımaktadır. Güvenlik mesafesi belirlenirken enerji nakil hattı tellerinin rüzgârda salınımının da hesaba katılması, enerji nakil hatlarına yeterli güvenlik mesafesi bırakılamıyorsa hattın akımının kesilmesi için SEDAŞ’tan onay ve izinler alınması gerekmektedir” denildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Putin, Rusya ve Malezya’nın enerjide ortak projeler geliştirebileceğini söyledi15 Mayıs 202517:00 Castrol Ford Team Türkiye Portekiz Rallisi için hazırlıklarını tamamladı15 Mayıs 202516:47 TÜVTÜRK, yeni Genel Müdürünü duyurdu15 Mayıs 202516:06 Danimarka, 40 yıllık yasağın ardından nükleer enerji kullanmayı değerlendiriyor15 Mayıs 202516:00 Rusya: Mısır’la LNG terminalleri kurulmasını istişare ediyoruz15 Mayıs 202515:00