
EPDK, elektrikli araçlar için şarj hizmetine yönelik düzenlemelerde değişikliğe gitti. Buna göre elektrikli araçların şarj altyapısının genişletilmesi ve bu hizmetin yaygınlaştırılması için geçiş süreci bir yıl daha uzatıldı.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, Şarj Hizmeti Yönetmeliği’nin geçici 2. maddesinde yer alan süre uzatıldı. Daha önce 31 Temmuz 2024 olarak belirlenen son tarih, yapılan değişiklikle 31 Temmuz 2025 tarihine ertelendi.
ŞARJ ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ SÜRECİNE DESTEK OLACAK
Bu düzenleme, elektrikli araçların şarj altyapısının genişletilmesi ve bu hizmetin yaygınlaştırılması için geçiş sürecinin bir yıl daha uzatıldığını gösteriyor. Yönetmelik, yayımıyla birlikte yürürlüğe girdi ve uygulama Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı tarafından yürütülecek.
Bu gelişme, sektörde faaliyet gösteren firmalar ve şarj hizmeti kullanıcıları için önemli bir zaman kazandırırken, şarj altyapısının geliştirilmesi sürecine de destek olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çanakkale’de 100 bin fidanlık “enerji ormanı” oluşturuyor20 Nisan 202517:37 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33