
Venezuela’nın eski Petrol Bakanı ve Devlet Petrol Şirketi’nin (PDVSA) Başkanı Pedro Tellechea, “ulusa karşı suçlar işlediği” iddiasıyla gözaltına alındı.
Venezuela’nın eski Petrol Bakanı ve Devlet Petrol Şirketi’nin (PDVSA) Başkanı Pedro Tellechea, ‘ulusa karşı suçlar işlediği’ iddiasıyla gözaltına alındı.
Ulusal basında yer alan haberlere göre, Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Tellechea’nın ‘ulusun çıkarlarına karşı ciddi suçlar işlediği’ gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.
Açıklamada, Tellechea’nın devam eden soruşturmalar kapsamında gözaltına alındığı belirtilerek, ‘PDVSA’nın beyni olarak bilinen Otomatik Kontrol ve Komuta Sisteminin, ABD istihbarat servisleri tarafından kontrol edilen bir şirkete teslim edilmesiyle Venezuela’nın egemenliğinin tüm yasal mekanizmaları ihlal edildi.’ ifadesine yer verildi.
Tellechea, PDVSA’da görev yaptığı süre boyunca büyük yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya kaldı. Mart 2023’te, PDVSA’daki yolsuzluk soruşturmaları kapsamında adı geçen diğer yetkililerle birlikte milyarlarca dolarlık kayıptan sorumlu tutulmuştu.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Ocak 2023’te Tellechea’yı PDVSA’nın başkanı olarak atamıştı.
Tellechea, PDVSA’da yolsuzluk soruşturmaları sırasında istifa eden ve daha sonra gözaltına alınan Tareck El Aissami’nin yerine göreve getirilmişti.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Rusya, 2050 enerji stratejisini belirledi21 Nisan 202511:35 UEDAŞ, kaçakla mücadelede geliştirdiği sistem ile 3 ayda 25 bin hanenin tüketimini geri kazandı21 Nisan 202511:16 Enerjide Toplayıcılık ve Yapay Zekâ Uygulamaları: Yeni Bir Enerji Paradigması21 Nisan 202511:06 EFG Elektrik Diyarbakır’dan halka arz olacak ilk şirket olmaya hazırlanıyor21 Nisan 202510:54 ‘Kişilere bağımlı kalmadan geniş bir üye perspektifine ulaşarak 25 yılı geride bıraktık’21 Nisan 202510:30