Oruç Reis kıtalar arası yolculuğuna uğurlandı

Dünyanın en modern enerji filolarından birine sahip olan Türkiye, ilk kez kıtalar arası bir göreve çıktı. Filonun sismik araştırma gemilerinden biri olan Oruç Reis, petrol ve doğal gaz aramak üzere rotayı Somali’ye çevirdi.

Oruç Reis kıtalar arası yolculuğuna uğurlandı
Petroturk
  • Yayınlanma17 Ekim 2024 17:01

TÜRKİYE’NİN ENERJİ FİLOSU

2016 yılında hayata geçirilen Milli Enerji ve Maden Politikası doğrultusunda doğal gaz ve maden aramacılığı atağı başlatan Türkiye, kendi filosunu oluşturdu. Denizlerde yürütülen sismik çalışmalar ve sondaj faaliyetlerinde Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamit Han isimli sondaj gemileri ile Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin Paşa adlı sismik araştırma gemileri büyük rol oynadı. Türkiye hem Mavi Vatan’da hem de kıtalar arası boyutta operasyonlar yürütebilecek duruma geldi. Oruç Reis Araştırma Gemisi, ilk kıtalar arası görev için Somali açıklarına doğru harekete geçti.

SİSMİK VERİ TOPLAYACAK

Oruç Reis, Somali açıklarındaki 3 ruhsat sahasında bu sahalara özel olarak bugüne kadar hiç yapılmamış olan üç boyutlu sismik bir çalışma icra edecek. Yaklaşık 7 ay sürmesi beklenen faaliyet sırasında Oruç Reis hem doğal gaz hem de petrol için veri toplayacak.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ…