“UTTS bu haliyle kabul edilemez”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı MUŞ’u ziyaret eden PÜİS Genel Başkanı OKUMUŞ: “UTTS BU HALİYLE KABUL EDİLEMEZ” dedi.

“UTTS bu haliyle kabul edilemez”
Petroturk
  • Yayınlanma16 Ekim 2024 16:08

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş’u ziyaret eden PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) başta olmak üzere bayilerin gündemindeki sorunları Başkan Muş’a iletti.

Görüşmeden sonra bir açıklama yapan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş şunları söyledi:

“Ulusal Taşıt Tanıma Sistemini bu haliyle kabul etmemiz mümkün değil. Anadolu’da bir yandan günde 500-1000 litre yakıt satarak ayakta durmaya çalışan, kredi kartı komisyonu altında ezilen, öte yandan maliyetin altındaki fiyatlarla satış yapanlarla mücadele eden bayiler, UTTS’nin getireceği mali yükün altından kalkamaz.

PÜİS olarak UTTS ile ilgili tüm kurum, kuruluş ve bakanlıklarla görüşerek, çok cüzi bir kar marjıyla çalışan ve çok yüksek maliyetleri üstlenen bayilere yeni bir külfet getirilmemesini ve bayiye yük getirmeyecek yeni bir düzenleme yapılmasını talep ettik.

Talebimizin olumlu karşılanacağına ve yeni bir düzenleme yapılarak bayilere yeni bir mağduriyet kapısı yaratılmayacağına inanıyorum.”