HT Solar, EIF’te Jupiter serisi güneş panellerini tanıttı

Türkiye’nin önde gelen güneş paneli üreticilerinden HT Solar Enerji, İstanbul’da düzenlenen 18’inci EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nda, son teknolojiye sahip yeni nesil güneş panellerini sergiledi. EIF’in “Altın Sponsoru” olan HT Solar, yenilenebilir enerji sektörünü bir araya getiren fuarda birçok iş birliği görüşmesi gerçekleştirdi.

HT Solar, EIF’te Jupiter serisi güneş panellerini tanıttı
Petroturk
  • Yayınlanma16 Ekim 2024 11:52

HT Solar, İstanbul Fuar Merkezi’nde 9-11 Ekim tarihleri arasında binlerce ziyaretçiyi ağırlayan EIF (Energy is Future) Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nda, sergilediği TOPCon teknolojisine sahip Jupiter serisi güneş panellerinin ve esnek panelin yanı sıra yeni nesil katlanabilir panellerini tanıttı. Yenilenebilir enerji sektörünü bir araya getiren EIF’in “Altın Sponsoru” olan HT Solar, fuarda yaptığı görüşmelerle yeni iş birliklerine kapı araladı.

“Daha iyi bir gelecek için” mottosuyla düzenlenen EIF’te, HT Solar Enerji Genel Müdür Yardımcısı Emre Kulaç, “Güneş Enerjisinde Beklenen Teknolojik Gelişmeler ve Piyasa Değerlendirilmesi” adlı oturumda konuşmacı olarak katılımcılara seslendi. 18’inci EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’na katılımları hakkında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Kulaç şu noktalara değindi:

“Bugün Türkiye’deki güneş enerjisi kurulu gücü toplam 18 GW’lara ulaştı. HT Solar olarak biz de yaklaşık yüzde 15’e ulaşan pazar payımız ile 600 bin konutun ve yaklaşık 2,5 milyon insanın elektrik ihtiyacını karşılayacak enerjiyi ülkemize kazandırıyoruz. Türkiye’deki kurulu gücümüz, ortalama 3 bin 851 futbol sahası büyüklüğünde bir alan kaplarken, yılda ortalama 1 milyon 298 bin ton karbon salınımını önleyerek yeşil dönüşüme önemli katkılar sağlıyoruz. Türkiye’nin 2053’te Net Sıfır Emisyon hedefine ulaşması ve enerjide dışa bağımlılığını azaltması için güneş enerjisi alanında yaptığımız çalışmaları artırmak istiyoruz. Bu doğrultuda üretim kapasitemizi daha da genişleterek, en son teknolojilere yatırım yaparak ve stratejik ortaklıklar kurarak önümüzdeki dönemde pazar payımızı yüzde 20’lere çıkarmayı hedefliyoruz. İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması listesinde (ISO 500) Türkiye’nin en büyük güneş paneli üreticisi ve ihracatçısı olmayı başardık. Aynı zamanda Türkiye’nin en çok ihracat yapan 35inci firması konumunda bulunuyoruz. Tüm bu gücümüzle Türkiye’de liderliği elimizde bulundururken EIF ise bize sektör paydaşlarıyla buluşma ve güncel konuları ele alma fırsatı sundu. HT Solar olarak Türkiye’nin temiz enerji dönüşümüne öncülük etmek ve ülkemizi güneş enerjisi ile buluşturarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Yüksek performans, üst düzey verimlilik: Jupiter serisi güneş panelleri

TOPCon teknolojisine sahip Jupiter serisi güneş panelleri kullanıcılarına yüksek performanslı ve daha verimli enerji üretimi imkânı sunuyor. Jupiter, Jupiter PRO ve Jupiter MAX’tan oluşan Jupiter serisi paneller, yüksek voltaj ve nemli koşullar altında potansiyel kaynaklı bozulmadan koruyan Anti-PID özelliği sayesinde uzun vadeli performans düşüşlerini engelliyor. Bunun yanı sıra çift yönlü enerji üretim performansı, mükemmel düşük ışık performansı ve daha düşük güç kaybı gibi özelliklere sahip Jupiter serisi güneş panelleri günümüzün en ileri güneş paneli teknolojisi konumunda bulunuyor. Öte yandan HT Solar, geleneksel tek cam PERC panellere kıyasla TOPCon güneş panellerinden yüzde 10 ile yüzde 30 oranında daha fazla enerji üreterek yatırımcılarına daha fazla kazanç sağlama avantajı sunuyor.