Enerji Yatırımcıları Derneği Yönetimi ‘Kapsayıcılık ve Etkinlik’ bağlamında yapılandı

Mart ayında yapılan son Genel Kurul toplantısında yeni yönetimi göreve başlayan Enerji Yatırımcıları Derneği GÜYAD, 2 Ekim’de yapılan Yönetim Kurulu toplantısında ‘kapsayıcılığı ve etkin olmayı’ artırmak bağlamında Başkan Yardımcılarını belirledi.

Enerji Yatırımcıları Derneği Yönetimi ‘Kapsayıcılık ve Etkinlik’ bağlamında yapılandı
Petroturk.com
  • Yayınlanma7 Ekim 2024 10:33
  • Güncelleme7 Ekim 2024 10:35

Enerji Yatırımcıları Derneği GÜYAD, ‘güneş enerjisi sanayisi, rüzgar enerjisi santralleri, güneş enerjisi santralleri, yenilenebilir enerji finansmanı ve enerji depolama’ alanlarında ilk Başkan Yardımcılarını belirledi. 2 Ekim’de çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Yönetim Kurulu’nda alınan karar göre Astroenergy Solar Turkey Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Kaya ‘Güneş Enerjisi Sanayii’; Rönesans Enerji Genel Müdür Gökhan Gökdoğan ‘Rüzgar Enerjisi Santralleri’; Enerjisa Müşteri Çözümleri Enerji Çözümleri Direktörü Sacit Akbaş ‘Güneş Enerjisi Santralleri’; İş Enerji Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Emre Okuyan ‘Yenilenebilir Enerji Finansmanı’ ve Altek Alarko Genel Müdürü Hakan Aytekin de ‘Enerji Depolama’ konularından sorumlu başkan yardımcıları olarak görev aldı.

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, yenilenebilir enerji sektörünün tamamını adresleyen bir dernek olarak sektörün üzerinde en çok konuşulan konularına daha etkili odaklanabilmek için bu kararı aldıklarını kaydetti. Özkök, GÜYAD başkan yardımcılarının kendi uzmanlık ve deneyimlerini tüm enerji yatırımcıları ve sektörü adına derinlemesine kullanma fırsatı bulacaklarını vurguladı. GÜYAD Başkanı Özkök, “GÜYAD 7 yıl önce kuruldu ancak birkaç yıl önce yalnız güneş değil diğer tüm yenilenebilir alanlarını da kapsamak üzere yeni bir rota belirlemiştik. Bugün geldiğimiz noktada çok kısa bir sürede tüm yenilenebilir enerji sektörünü temsil eden öncü sivil toplum kuruluşu haline geldik. Sektörümüze bugüne kadar birçok somut faydanın sağlanması girişimlerine liderlik ettik ve gerek ilgili kamu kuruluşları gerekse de diğer STK’lar ve akademik kurumlarla verimli bağlantılarımızı güçlendirerek sürdürdük. Bu etkinliğimizi sektör yararına artırmak adına GES’ler, RES’ler, enerji finansmanı, enerji depolama ve büyük bir hızla güçlenerek ilerleyen GES yerli sanayisini bundan sonra Başkan Yardımcılığı seviyelerinde de temsil edeceğiz ve önümüzdeki süreçte sektörümüzün gelişimini hızlandıracak yeni adımlar atmayı sürdürecek şekilde etkinliğimizi artıracağız” şeklinde konuştu.


Emre Okuyan


Ercüment Kaya


Gökhan Gökdoğan


Hakan Aytekin


Sacit Akbaş