solarVis ve EOS Climate’tan sürdürülebilir iş birliği anlaşması

solarVis, Londra merkezli EOS Climate’la yaptığı iş birliği çerçevesinde Avrupa pazarında daha güçlü konuma gelmeyi hedefliyor.

solarVis ve EOS Climate’tan sürdürülebilir iş birliği anlaşması
Petroturk.com
  • Yayınlanma6 Ekim 2024 09:00
  • Güncelleme4 Ekim 2024 17:23

Raşit Kırkağaç / İstanbul

Yenilenebilir enerji satış süreçlerini dijitalleştiren kapsamlı çözümleriyle tanınan solarVis, İngiltere’de karbon emisyonu azaltımı konusunda danışmanlık faaliyetleri yürüten EOS Climate’la iş birliği sözleşmesi imzaladı.

“GLOBAL ÖLÇEKTE SES GETİRMEYİ HEDEFLİYOR”

solarVis kurucu ortağı ve CEO’su Samet Yıldırım konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “EOS Climate’la yaptığımız bu iş birliğinin bizim için stratejik bir adım. Bu ortaklıkla birlikte Avrupa pazarındaki aktivitelerimizin özellikle İngiltere pazarında ivme kazanacağını ve güzel sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Çözümlerimizi Avrupa pazarında tanıtarak, Türkiye merkezli bir firmanın yenilenebilir enerji sektörünün dijitalleşmesinde global ölçekte ses getirmesini hedefliyoruz. Müşteri ediniminden son kullanıcıya ulaşan teklife kadar süreci uçtan uca yönettiğimiz çözümlerimiz, Avrupa pazarında da ciddi bir ilgi görüyor. Özellikle güneş enerjisinin yanına ısı pompası, batarya ve elektrikli şarj istasyonunu dahil ettiğimiz 4’ü 1 arada kapsamlı fizibilite analizi becerimiz ve sürdürülebilir enerjinin tüm satış sürecini kapsama kabiliyetimiz mevcut pazar ihtiyaçlarına direkt hitap ediyor” diye konuştu.

Samet Yıldırım, solarVis’in Avrupa açılımıyla ilgili daha fazla iş birliği yapma arzusunda olduklarını ve bu arayışa devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR SONUÇLAR ELDE EDECEĞİMİZE İNANIYORUZ”

EOS Climate Direktörü Ramazan Aslan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “SolarVis’le gerçekleştirdiğimiz bu stratejik iş birliği sayesinde, özellikle mesken GES tarafında ürettikleri çözümleri İngiltere pazarında yaygınlaştırarak daha geniş kitlelere yenilenebilir enerji çözümleri ulaştırma vizyonumuzu desteklemeyi hedefliyoruz. EOS Climate’ın karbon emisyonu azaltımı ve yenilenebilir enerji konusundaki tecrübesini, solarVis’in yenilikçi ve kapsamlı çözümleriyle bir araya getireceğiz. Bu sinerji sayesinde hem sektör hem de taraflar açısından olumlu ve sürdürülebilir sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz.”