‘ORGE Yenilenebilir Enerji nitelikli iş birliklerine devam edecek’

ORGE Yenilenebilir Enerji Başkanı Mehmet Tahir Özsoy, “Türkiye’nin önde gelen elektrik taahhüt şirketlerinden biri olarak sürdürülebilirlik konusunda sektörümüze öncülük etme hedefi yle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

‘ORGE Yenilenebilir Enerji nitelikli iş birliklerine devam edecek’
Petroturk.com
  • Yayınlanma5 Ekim 2024 09:00
  • Güncelleme4 Ekim 2024 17:20

Raşit Kırkağaç / İstanbul

ORGE Yenilenebilir Enerji Başkanı Mehmet Tahir Özsoy şirketin hedeflerini, yenilenebilir enerji alanındaki faaliyet ve çalışmalarını Green Power’a anlattı.

“SEKTÖRÜMÜZE ÖNCÜLÜK ETME HEDEFİYLE ÇALIŞIYORUZ”

1998 yılında teknik müteahhitlik şirketi olarak kurulduk ve bugün itibarıyla sektörün lider şirketlerinden biri konumundayız. Son üç yıldır ise yenilenebilir enerji santrallerinin anahtar teslimi kurulumunu yapıyoruz. Önceleri inşaat sektörüne klasik anlamda elektrik müteahhitlik hizmeti sağlarken bugün yeşil taahhüt olarak adlandırdığımız enerji verimliliğiyle sürdürebilirliğe de katkısı bulunan taahhüt biçimini bir bütün olarak sunan bir yapı haline gelmiş bulunuyoruz.

İnsana ve doğaya saygılı, sürdürülebilirliğin önemine inanan bir şirket olarak elektrik taahhüt sektörümüzün gelecekte toplumsal ve teknolojik gelişmeleri yansıtacak biçimde ilerleyeceğini ve önemli bir değişim geçireceğini öngörüyor, Türkiye’nin önde gelen elektrik taahhüt şirketlerinden biri olarak sürdürülebilirlik konusunda sektörümüze öncülük etme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“ÖNCELİĞİMİZ NİTELİKLİ İŞLERDE YER ALMAK”

Gelecekte yatırımcılığı da içeren iş geliştirme faaliyetlerinde bulunabileceğimizi düşünüyor, şimdilik yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulumu tarafında faaliyet gösteriyoruz. Bu alanda yurt içi/yurt dışı ayrımı yapmıyoruz. Burada önceliğimiz ve amacımız güvenilir bir işveren/yatırımcı ile uygun lokasyonda gerçekleştirilen nitelikli işlerde yer almak.

“ORGE GELECEKTE YATIRIMCI KONUMUNDA YER ALABİLİR”

Yenilenebilir enerji alanında faaliyetlerimize güneş enerjisi santralleri alt başlığından başladık. Diğer konulara da önemle eğilerek devamlı iyileştirme prensibiyle hareket ediyoruz. Yenilenebilir enerji tarafında şimdilik çalışmalarımızın merkezine solar sistemleri ve bu alandaki en yeni teknolojileri koyduk fakat devamlı suretle, elektrik/enerji/yenilenebilir enerji teknolojileri alt sektör çeşitlendirilmesine yönelik uygulamaları takip ediyor ve iş birliği arayışlarında bulunuyoruz. Enerji sektöründe yatırımcı/üretici konumunda olmamakla birlikte gelecekte yatırımcılığı da içeren iş geliştirme faaliyetlerinde bulunabileceğimizi düşünüyoruz.

“GÜVENİLİR VE İYİ MARKALAR TERCİH EDİLMELİ”

Yenilenebilir enerji projelerinde kullanılan ürünlerin teknolojik özellikleri sistemlerin üreteceği elektrik miktarını doğrudan etkileyeceğinden inovasyon ve teknolojik gelişmeler hepimizce yakından takip ediliyor. Teknolojik gelişmeler hayatımızın her alanında önemli bir yer edinmesine karşın yukarıda ifade ettiğimiz sebeple, tamamı aynı zamanda ticari gayelerle kurulmuş bu sistemler için daha önemli bir role sahip.

Yaptığınız yatırım 25 yıl boyunca elektrik üretmeye devam edeceğinden güvenilir ve iyi markalar tercih edilmeli. Bunların arasında 30 yıla kadar performansı olan ürünler de bulunuyor. Dolayısıyla 25-30 yıl boyunca bu yatırımınız size sağlıklı bir şekilde elektrik üretimi sağlıyor. Böyle bir yatırım için doğru bir danışmanlık almanın da şart olduğunu düşünüyoruz. Bize gelen kurumsal fi rmalara doğru mühendislikle optimal, doğru ve güvenli çözümler sunuyoruz. Biz keşif yaptığımızda ne olursa olsun biz bu işi yaparız da demiyoruz. Eğer çatısı uygun değilse müşterimize bunu belirtiyoruz ve bunun için yapması gerekenleri anlatıyoruz. Çünkü bu uzun soluklu bir yatırım. Bunu uzun vadeli bir yatırım olarak görmeleri ve ona göre yatırım planı yapmaları için çalışıyoruz. Yani bir nevi danışmanlık hizmeti de vermiş oluyoruz.