Hamburg’da Türk rüzgarı esiyor

TÜREB, WindEnergy Hambur Fuarı’nda TÜREB Türkiye’ye Pavilyonu’nda sektör profesyonellerini ağırladı.

Hamburg’da Türk rüzgarı esiyor
Petroturk.com
  • Yayınlanma25 Eylül 2024 17:43
  • Güncelleme25 Eylül 2024 17:44

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği, kamu ve özel sektörden 100’ü aşkın rüzgar enerjisi profesyonelini ve uzmanını bir araya getirdiği heyetle WindEnergy Hamburg Fuarı’ndaki TÜREB Türkiye Pavilyonu’nda yerini aldı.

TÜREB Türkiye Pavilyonu’nun açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Dr. Zafer Demircan, Enerji İşleri Genel Müdürü Ahmet Özkaya, TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu üyeleri, YEKA Daire Başkanı Dr. Dilan Kavruk ve TÜREB Başkanı İbrahim Erden tarafından yapıldı.

Etkinliğin ilk gününde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Dr. Zafer Demircan, konferans kapsamında düzenlenen ‘Yatırımlar ve Küresel İş Birliği’ oturumunda konuşmacı olarak yer aldı. Panelin diğer konuşmacıları Azerbaycan Enerji Bakanı Parviz Shahbazov, Suzion Group ve ayrıca GWEC Başkan Yardımcısı Girish Tanti ve Enterprise Singapore Başkanı Chuan Teck Lee oldu. Oturumda küresel yatırımlar için ihtiyaçlar, bu yıl Kasım ayında Azerbaycan’da düzenlenecek olan COP İklim Zirvesi, iklim fonları ve yeşil tahviller odaklı finansman araçları, sınır ötesi yatırımların ve transfer teknolojilerinin nasıl iyileştirilebileceğini konu edinen uluslararası iş birlikleri ile uluslararası yatırımcıları çekebilecek yenilikçi finansman modelleri ve hukuki reformlar tartışıldı.

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Avrupa’nın tedarik zincirindeki en güçlü iş ortağı olarak konumlamak amacıyla çalıştıkları Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün hem uluslararası standartlarda üretim ve hizmet sunabilen güçlü yerli sanayisi hem de yetişmiş iş gücü ve coğrafi yakınlığı sebebiyle kıta Avrupası’na sunduğu avantajların önemli bir fark yarattığının bir kez daha altını çizdi.

23 Eylül’de Hamburg’a giden ve aynı akşam Nordex Türkiye sponsorluğunda düzenlenen özel yemekte Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara ve ekibiyle bir araya gelen TÜREB Heyeti, bu yıl 24-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan WindEnergy Hamburg Fuarı ve Konferansı’nda Türkiye rüzgar sektörünü temsil etmek adına ikili temaslar ve teknik ziyaretlerde bulunacak.

Etkinlik boyunca küresel rüzgar sektörünün öncü şirketlerinin en üst düzey temsilcileriyle birebir toplantılarda bir araya gelecek olan heyet, TÜREB Türkiye Pavilyonu’nda da Türkiye’yi temsil edecek. Heyet katılımcıları, Hamburg bölgesindeki farklı rüzgar enerjisi tesislerine düzenlenecek teknik ziyaretlerle de bu alandaki son global gelişmeleri yerinde inceleme fırsatı bulacak.