GASCO’nun şirketlerinden HULUL ile Petrogas Industry arasında önemli iş birliği

Suudi Arabistan’da enerji sektörünün önde gelen firmalarından GASCO ile teknik tedarik kuruluşu olan HULUL ve Petrogas Industry arasında stratejik bir ortaklık kuruldu.

GASCO’nun şirketlerinden HULUL ile Petrogas Industry arasında önemli iş birliği
Petroturk.com
  • Yayınlanma24 Eylül 2024 17:52

Suudi Arabistan’da enerji sektörünün önde gelen firmalarından GASCO ile teknik tedarik kuruluşu olan HULUL ve Petrogas Industry arasında stratejik bir ortaklık kuruldu.

Bu anlaşma kapsamında, HULUL, Petrogas Industry’inin Suudi Arabistan’daki münhasır yetkili acentesi olarak görevlendirildi. Ortaklık, Suudi Arabistan pazarı için petrol, doğal gaz, depolama, iletim ve dağıtım teknolojileriyle bu bağlamda PGI tarafından mühendisliği yapılan ve üretilen ekipman ve istasyon sistemlerini kapsıyor.

Petrogas Industry CEO’su Veli Ozan Ülker, anlaşmayla ilgili olarak düşüncelerini şu şekilde özetledi:

“Bu iş birliği, enerji sektöründe büyümemizin hızlanması ve Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki güçlü iş birliğinin bir simgesi niteliğindedir. GASCO ve bağlı kuruluşu HULUL’la kurduğumuz bu stratejik ortaklık, Suudi Arabistan pazarındaki yerel üretimi desteklemek, sektördeki teknolojik gelişmeleri hızlandırmak ve PGİ’nin Suudi Arabistan enerji pazarındaki önemli teknoloji tedarikçilerinden biri olmasını sağlayacak olması açısından önemli bir adım.”

YATIRIMLARDA YENİ UFUKLAR

Petrogas Industry ve HULUL arasındaki iş birliğinin Suudi Arabistan’da yeni yatırım fırsatlarını değerlendirme ve sektörde uzun vadeli büyümeyi hedeflediğini belirten Ülker, “Ortaklığımız, enerji alanında sürdürülebilir çözümler sunarak bölgedeki üretim kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunacak. Petrogas Industry, enerji verimliliğini artırmaya ve yenilikçi çözümler sunmaya yönelik çalışmalarını bu ortaklıkla daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Bölgedeki enerji sektörüne de katkı sağlayacak olan bu iş birliği hem ekonomik büyümeyi destekleyecek hem de enerji teknolojilerindeki büyümeye ve inovasyona öncülük edecek” ifadesini kullandı.

PETROGAS INDUSTRY HAKKINDA

Petrogas Industry, küresel enerji sektöründe yenilikçi çözümler sunan özellikle petrol ve doğal gaz teknolojilerindeki uzmanlığı ve tecrübesiyle ülkemizin önemli firmalarından. 25 yılı aşkın bir tecrübeyle 20’den fazla ülkeye petrol ve doğal gaz teknolojileri üretip teslim eden Petrogas Industry, sürdürülebilir enerji teknolojileri ve üretim süreçlerine odaklanarak dünya çapında enerji verimliliğini artırmayı hedefliyor.