GÜYAD, üst düzey kamu ziyaretlerini sürdürüyor

Alparslan Bayraktar ve Mehmet Fatih Kacır GÜYAD üyelerini kabul etti.

GÜYAD, üst düzey kamu ziyaretlerini sürdürüyor
Petroturk.com
  • Yayınlanma23 Eylül 2024 14:04

Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Yönetimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır başta olmak üzere üst düzey kamu ziyaretlerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar tarafından kabul edilen GÜYAD Başkanı Cem Özkök öncülüğündeki heyet, yenilenebilir enerji sektörünün güncel konu başlıkları hakkında Bakan Bayraktar ve ekibiyle istişarelerde bulundu.  Ziyarette, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı açısından yenilenebilir enerjinin büyük önemi vurgulandı ve bu doğrultuda, yeni YEKA projelerinin geliştirilmesi ve sektörün bu süreçlere daha fazla katılım göstermesi gerektiği üzerinde duruldu. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projelerinin hızla hayata geçirilmesi konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan görüşmede ayrıca, Türkiye’nin parlamakta olan yenilenebilir enerji sektöründe karşılaştığı zorluklar ve fırsatlar ele alınırken, GÜYAD heyeti, izin süreçlerinin hızlandırılmasına yönelik çalışmaların sektör tarafından heyecanla beklendiğini de dile getirdi. Yatırımlar ve sektörün finansmanı konularının ön plana çıktığı bu görüşmede GÜYAD Başkanı Özkök’ün yanı sıra Akfen Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Tezkan, Alarko Altek Genel Müdürü Hakan Aytekin, Polat Enerji Genel Müdürü Cem Deniz, Astronergy / Chint Green Enerji Turkey Genel Müdürü Hakan Pakkan, Elin A.Ş. Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Dökmetaş, Galata Wind Kamu İlişkileri Direktörü Ömer Doğan, Limak Enerji Hükümet İlişkileri ve Kamu Politikası Direktörü Kasım Cantekinler, Enerjisa Müşteri Çözümleri Direktörü Sacit Akbaş ve GÜYAD Genel Sekreteri Berke Aygün de yer aldı.

GÜYAD üyelerinin bu haftaki ziyaretleri ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu’nun yanı sıra Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Hüseyin Cahit Büyükbaş ile Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Cengiz Arabacı’nın da yer aldığı ziyarette GÜYAD Başkanı Cem Özkök, Rönesans Enerji Genel Müdürü Gökhan Gökdoğan, Elin A.Ş. Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Dökmetaş, Galata Wind Kamu İlişkileri Direktörü Ömer Doğan, Limak Enerji Hükümet İlişkileri ve Kamu Politikası Direktörü Kasım Cantekinler, Altek Alarko Elektrik Depolama Sistemleri Direktörü Nihat Aksüt, Polat Enerji Kurumsal İlişkiler Direktörü Burak Harmancı, Enerjisa Müşteri Çözümleri Proje Geliştirme Süreç Lideri Selim Berkan Öztürk ve GÜYAD Genel Sekreteri Berke Aygün hazır bulundu. Yenilenebilir enerji sektörlerinin yerli sanayi bağlamında ele alındığı ziyarette bu alanlarda daha hızlı ilerleme sağlanabilmesi açısından atılabilecek ek adımlar konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.