IVECO, IAA Transportation 2024’te yenilikçi çözümler sunuyor

IVECO, kapsamlı hizmet yelpazesi, çoklu enerji stratejisi ve güçlü ortaklıklar ile desteklenen ulaşımın karbonsuzlaştırılması yönündeki “değişim yolunda” ilerlemeye devam ediyor.

IVECO, IAA Transportation 2024’te yenilikçi çözümler sunuyor
Petroturk.com
  • Yayınlanma17 Eylül 2024 11:40
  • Güncelleme17 Eylül 2024 12:29

Iveco Group’un ticari araç markası IVECO, Almanya’nın Hannover kentinde 17-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen IAA Transportation 2024’te müşterilerini sıfır emisyona geçiş yolunda desteklemek için tüm segmentler ve uygulamalarda sıfır karbonlu çözümler sunma stratejisine devam ediyor. Fuarda IVECO’nun çok enerjili stratejisi, sürekli büyüyen ortaklık ekosistemi, bu sisteme entegre hizmetleri ve güçlü inovasyon çalışmalarıyla elde ettiği karbonsuzlaştırma yolculuğundaki ilerlemesi sergileniyor.

IVECO’nun sergilediği HVO, doğal gaz, batarya elektrikli ve hidrojen tahrikli araçlardan oluşan geniş ürün yelpazesi, karbonsuzlaştırmaya yönelik tarafsız teknoloji yaklaşımının sonucudur. Marka, IAA’da küresel prömiyerleri olan iki yeni araçla da öne çıkıyor. Bu araçlardan biri ağır hizmet sıfır emisyonlu S-eWay Rigid diğeri de Hyundai işbirliği ile geliştirilen eMoovy. IVECO’nun standında düzenlenen basın toplantısında Iveco Group Kamyon İş Birimi Başkanı Luca Sra, markanın sağlam stratejisini şöyle özetledi:

“IVECO olarak dört temele dayanan ve tutarlı bir stratejimiz var: Servitizasyon, “InnovAction” dediğimiz, güçlü Ortaklar Ekosistemi ve Çoklu Enerji yaklaşımımız. Servitizasyon tarafında hedefimizi sadece donanım satmak değil anahtar teslimli entegre mobilite çözümleri satmak yönünde geliştirdik. “InnovAction” ile operasyonel mükemmellik ve verimlilik hedeflemek için süreçlerimizi yeniden belirledik. Bu yeniden belirlediğimiz yol haritamızla gelecekteki herhangi bir zorluğa hazır olmayı amaçladık. Yatırım ve bilgi paylaşımı yoluyla müşterilerimiz için fayda sağlamak üzere lider, benzer düşünen ve inovasyona yönelik şirketlerle kurduğumuz Ortaklık Ekosistemi’ni kullandık. Bu ortaklıklarla yeni teknoloji zirvelerine ulaşmak ve ürün yelpazemizi genişletmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak, hem bugün hem yarın mevcut olan tüm teknolojilerin ve yakıtların potansiyelini keşfederek, sıfır emisyonlu ulaşım yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Tüm araç uygulamaları ile müşterin ihtiyaçlarını karşılamaya ve değişen dinamiklere hazır olmaya çabalıyoruz.’’

‘’IVECO’nun stratejisi, müşterilerini sıfır emisyona geçişte desteklemek için performans ve toplam sahip olma maliyetinden ödün vermeden çeşitli tahrik teknolojileri sunmak. Bu strateji IVECO’nun portföyünün sürekli evrilmesini ve genişlemesini sağlıyor: “Burada IAA’da teknoloji tarafsız yaklaşımımızla hazırladığımız en son ürünleri tanıtıyoruz. Yeni S-eWay Rigid ve eMoovy, güçlü elektrikli ürün yelpazemizle, müşterilerimize IVECO markasının öne çıkan özelliği olan profesyonel DNA, çok yönlülük, performans ve sağlamlıkla geniş bir araç yelpazesi esnekliği sunuyor.”

IVECO’nun İnovasyon Yol Haritası

Markanın vizyonu ayrıca Iveco Group’un inovasyon yol haritası tarafından destekleniyor; bu yol haritası, müşterileri için TCO odaklı iş karlılığı, sürücü konforu ve üç alan önceliğiyle tüm ulaşım görevleri için çözümler sunmayı hedefliyor: Çoklu Enerji, Yazılım Tanımlı Araçlar ve Otonom Sürüş.

Iveco Group’un CTDO’su Marco Liccardo, “Çoklu Enerji bölgesi , gelecek yıllarda gelişen her türlü teknolojiye hazır olmak için yeni nesil sıfır emisyonlu teklifimizin ölçeklendirilmesini araştırmaya yol açıyor. Yazılım Tanımlı Araçlar alanında, yapay zeka tarafından toplanan ve analiz edilen büyük verilerin endüstriyi devrimleştireceği üzere bağlantı tarafından sağlanan bilgi zenginliğini kullanıyoruz. Son olarak, IVECO, Otonom Sürüş alanında sağlam bir temele sahip, çünkü Destekli Sürüş zaten araçlarımızda gerçekleşmekte. Bu yolda güvenlik ve verimlilik seviyelerini artırıyor” açıklamasını yaptı.

IVECO’nun tüm yenilikleri sıfır emisyonlu ulaşım yoluna ışık tutuyor

IVECO, 3.500 metrekarelik etkileyici bir kapalı stantta ziyaretçilere en son yeniliklerini ve markanın tüm vizyonunu sergiliyor: IVECO logosunun kalbinde mavi renkte üç etkileşimli yapı, IVECO’da nabız atan enerji ve ulaşım endüstrisinin dönüşümünü yönlendiren sembol, ziyaretçilere IVECO’nun Sürdürülebilirlik, Sürücü Odaklılık ve İş Üretkenliği ana başlıklarını nasıl yorumladığını gösteren etkileyici bir deneyim sunuyor.

Stanttaki Yenilenebilir Alan, IVECO’nun hafif, orta ve ağır hizmet sınıflarındaki araçların çoklu enerji teklifini sergileyerek “değişimi yönlendirdiğini” gösteriyor.

Uluslararası prömiyerini yapan yeni S-eWay Rigid ve eMoovy, IVECO’nun Batarya Elektrikli araçlar seçeneklerine en son eklenen araçlar. Ayrıca stantta, özel 13 litrelik Hidrojen İçten Yanmalı Motorla donatılmış bir S-Way prototipi ve Iveco Group’un kardeş şirketi olan FPT Industrial tarafından geliştirilen bir Cursor 9 H2 motoru ile bir menzil uzatma sistemiyle hibrit ağır hizmet bir kamyon da sergileniyor.

Stanttaki Eğlence Alanı, ziyaretçilere müzik ve motor sporları dünyalarından efsanevi markalarla ortaklıkların bir seçkisini sergileyen heyecan verici bir gösteri sunuyor. Bu ortaklıklar inovasyon, tutku ve sürdürülebilirliğin müşterek değerleri üzerine kuruludur. Bunlar arasında ikonik grupla ortaklık için oluşturulan Metallica Special Edition Livery’sini gururla taşıyan bir IVECO S-Way, Kamyon Tedarikçisi ve Repsol Honda Takımı ile Mooney VR46 Racing Takımı’nın Resmi Sponsor’u olan MotoGP’yi temsil eden bir Moto Repsol Honda yer alıyor.

IVECO, güvenilir gövde üreticileri ağıyla işbirliğiyle geliştirilmiş 20’den fazla aracı kapsayan 1,000 metrekarelik Dış Alan’da sergiliyor. Bu alan ayrıca, Goodyear FIA ETRC’nin motor sporlarındaki sürdürülebilir uygulamalara, inovasyona olan güçlü bağlılığını ve kamyon yarış topluluğu içinde hidrojeni teşvik etmedeki öncü rolünü sembolize eden Metallica Livery’li bir S-eWay Fuel Cell’i de içeriyor.

Fuarda ayrıca bir airbrush sanatçısı IVECO’nun ağır ticari kamyonlarından birini, IVECO ile grup arasındaki özel bağı anımsatmak için etkileyici bir Metallica tasarımıyla özelleştirecek.

Ziyaretçiler ayrıca, Test Sürüş Alanı’nda IVECO’nun hafif, orta ve ağır vasıta sınıflarından 13 aracı deneyimleme fırsatı yakalayacak. Test sürüş filosunda yeni batarya elektrikli eMoovy, S-eWay Rigid ve şu anda Almanya’da IVECO müşterileri ile test edilen PlusDrive otonom sürüş teknolojisine sahip yeni nesil S-Way yer alıyor.

Yeni IVECO S-eWay Rigid: Kentsel ve bölgesel taşımacılık için sıfır emisyonlu çözüm

IVECO S-eWay Rigid, çeşitli modeller, kabinler, süspansiyonlar ve aks mesafeleri seçeneği ile eşsiz esneklik ve çok yönlülük için tasarlanmıştır. Farklı düzenlemelerde 4, 5 veya 7 batarya seçeneği sunarak tüm uygulamalar için konfigürasyonlara imkan sunuyor. 400 km’ye kadar mesafe ve 350 kW’a kadar hızlı şarj kapasitesi ile kentsel ve bölgesel kullanımlara mükemmel bir çözüm oluşturur. Kabin içi konforu, gürültüsüz ve titreşimsiz bir sürüş deneyimini sunar. Elektrikli DNA’sı ile IVECO S-eWay Rigid, kentsel ve bölgesel görevler için hazırdır.

Yeni eMoovy: Orta segment 2.5t – 3.5t’de ilk BEV şasi kabin

IVECO eMoovy, Hyundai Motor Company ile ortaklaşa olarak, ulaşım profesyonellerine özel kentsel görevler için sıfır emisyonlu bir çözüm sunmak üzere tasarlandı. Bu araçla IVECO, yeni bir segmentte kanıtlanmış uzmanlığını ve profesyonel mirasını sunuyor. Avrupa’da orta segment 2.5t – 3.5t’de ilk elektrikli şasi kabin olan eMoovy, olağanüstü gücü, sağlamlığı ve çok yönlülüğü ile öne çıkıyor. Ayrıca, çok sayıda uygulama için kolayca yeniden donatılabilen tasarımıyla dikkat çekiyor. Hyundai tarafından üretilen kabin, otomobil benzeri konforun işlevsellikle sorunsuz bir şekilde harmanlanarak tasarlanmış.  eMoovy, onboard yaşam alanında yeni standartlar belirliyor. eMoovy, her görev için sıfır emisyonlu, özelleştirilmiş profesyonel bir çözümle ‘Araba gibi sürüşü, kamyon gibi çalışma’ özelliği ile beraber sunuyor.