Chint Power: “Fabrika kabul testleri tamamlandı”

Mikro şebeke uygulamalı enerji depolama sisteminin fabrika kabul testleri tamamlandı.

Chint Power: “Fabrika kabul testleri tamamlandı”
Petroturk.com
  • Yayınlanma2 Eylül 2024 15:59
  • Güncelleme2 Eylül 2024 16:44

Bağımsız petrol ve gaz şirketi olan ARAR Petrol ve yenilenebilir enerji sektöründe uçtan uca enerji çözümleri sağlayan ESEN Elektrik iş birliği ile Şanlıurfa’da hayata geçirilecek olan Türkiye’nin en büyük mikro şebeke uygulamalı 2.5 MW/5 MWh sıvı soğutmalı enerji depolama sisteminin fabrika kabul testlerinin tamamlandı.

Chint Power tarafından yapılan basın açıklamasında; “Çin’de bulunan inverter ve enerji depolama sistemlerinin üretiminin yapıldığı fabrikalarımızda enerji depolama sisteminin fabrika kabul testlerini tamamlayarak, TEİAŞ heyetinin de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz teknik gezimizde, global üretim tesislerimizdeki üretim süreçlerini de yerinde inceleme fırsatı bulduk” denildi.

YÜK MİKRO ŞEBEKE UYGULAMALI ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMİ

Yük mikro şebeke uygulamalı enerji depolama sistemi ünvanına sahip olacak ve Şanlıurfa’da yıl sonuna doğru devreye alınacak proje sahasına 2.5 MWp kurulu gücünde güneş enerjisi santrali de kurulacak.

Chint Power, yapmış olduğu basın açıklamasını; “Bu ziyarette bizlere eşlik eden çok kıymetli TEİAŞ heyeti, Sn. Feyyaz MUTLAY’a, Sn. Ceyhun Cengiz’e ve Sn. ÜMİT ŞENOL’a katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Ülkemizin enerjide ihtiyaç duyduğu her alanda yer almaya ve destek vermeye tüm hızımızla devam edeceğiz” diyerek bitirdi.