Karpowership, cinsiyet eşitliği için çalışacak

Dünyanın en büyük yüzer elektrik santrali filosuna sahip olan Karadeniz Holding’in uluslararası markası Karpowership, Afrika’da enerji sektöründeki kadın istihdamını artırmak için Dünya Bankası’nın WEN-Africa girişimi ile ortak oldu.

Karpowership, cinsiyet eşitliği için çalışacak
Petroturk.com
  • Yayınlanma29 Ağustos 2024 10:23

Dünyanın en büyük yüzer elektrik santrali filosuna sahip olan Karadeniz Holding’in uluslararası markası Karpowership, Afrika’nın enerji sektöründe kadın istihdamını artırmak için Dünya Bankası’nın Women in Energy Network Africa (WEN-Africa) girişimi ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Bu yeni ortaklık, Afrika’nın enerji sektöründe cinsiyet eşitliğini desteklemeyi, en az on ülkede kadınlar için istihdam fırsatlarını artırmayı ve daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir geleceği teşvik etmeyi amaçlıyor. Dünya Bankası’nın 2024-2030 Toplumsal Cinsiyet Stratejisi ile uyumlu olan bu girişim; kadın istihdamının artırılması, mesleki gelişimin ve kalıcılığın teşvik edilmesi, politik reformlar için destek sağlanması ve kız çocukları için fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitiminin güçlendirilmesi olmak üzere dört temel amaca odaklanıyor.

Ortaklığa ilişkin açıklama yapan Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Harezi Yılmaz, “Kadınlar için fırsatları artırmak ve sosyal etkimizi güçlendirmek amacıyla Dünya Bankası ile ortaklık kurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu iş birliğiyle cinsiyet eşitliğine olan bağlılığımızı bir kez daha gösteriyoruz. Eğitim gören kadın sayısını artırmalı, kadınların profesyonel olarak gelişmeleri için yeni yollar yaratmalı ve kadınların iş dünyasına katılımını engelleyen cinsiyete özgü engelleri aşmalıyız” dedi.

WEN-Afrika Ekip Lideri ve Dünya Bankası Kıdemli Enerji Operasyonları Sorumlusu Fowzia Hassan ise şunları söyledi: “Karpowership ile resmi olarak ortaklık kurmaktan ve kadınların Afrika’nın enerji geleceğine katılımını artırarak toplumsal cinsiyet eşitliğini hızlandırma ve kapsayıcı ekonomik büyümeyi teşvik etme misyonumuzda bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz.”