Almanya bölgesel ısıtmada jeotermal kaynak arayışında

Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki Parchim kenti, bölgesel ısıtma sistemlerinde fosil yakıtlardan kurtulmak için jeotermal kaynakları araştırıyor.

Almanya bölgesel ısıtmada jeotermal kaynak arayışında
Petroturk.com
  • Yayınlanma25 Ağustos 2024 07:10
  • Güncelleme23 Ağustos 2024 18:04

Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki Parchim şehri, bölgesel ısıtma için potansiyel bir jeotermal kaynak arayışında. Şehir, 2000 ila 2300 metre derinliklerde 95-100 °C sıcaklığındaki termal sıvılara ulaşmayı umuyor ve bu hedefe ulaşmak için sismik ölçümler yapacak. İki vibro kamyonu kullanarak gerçekleştirilecek sismik araştırmalar, uzmanların jeotermal kaynaklar için uygun olmayan yeraltı oluşumlarını tespit etmelerine yardımcı olacak ve sondaj risklerini azaltacak.

Şehirdeki mevcut çabalar, daha önce 2012’de başlatılmıştı ancak o dönemde ekonomik olarak uygulanabilir bulunmamıştı. Ancak federal fonlamanın desteğiyle bu çabalar şimdi daha ekonomik olarak sürdürülebilir hale gelmiş durumda. Şehir, fosil yakıtlardan bağımsızlaşmayı hedefleyerek, bölgesel ısıtma şebekesini genişletmeyi planlıyor. Şu anda Parchim’deki hanelerin yaklaşık üçte biri bu ısıtma şebekesine bağlı.

Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti, geçtiğimiz yıl 7 MWth jeotermal kapasite eklemesiyle Alman Jeotermal Birliği (Bundesverband Geothermie / BVG) tarafından “Derin Jeotermal Şampiyonu” olarak ödüllendirilmişti.