Astor Enerji’den 150 milyon dolarlık yatırım

Astor Enerji, 2025’e kadar Avrupa ve Amerika pazarlarında 150 milyon dolarlık yatırım planlıyor.

Astor Enerji’den 150 milyon dolarlık yatırım
Petroturk.com
  • Yayınlanma24 Ağustos 2024 07:05
  • Güncelleme23 Ağustos 2024 18:02

Astor Enerji Genel Müdür Yardımcısı Olcay Doğan, global büyüme hedefleri doğrultusunda 2025 yılına kadar toplam 150 milyon dolar yatırım yapacaklarını ve transformatör sektöründeki büyümeyi hızlandıracaklarını belirtti.

Olcay Doğan, dünya genelinde artan enerji yatırımlarına işaret ederek Amerika kıtasındaki altyapı eksikliklerinin transformatör ihtiyacını artırdığına vurgu yaptı. Doğan, “Amerika, şu anda dünya genelinde en fazla transformatör ihtiyacı olan bölge. Bu nedenle Amerika, gelecekte hedef pazarlarımızdan biri olacak” dedi.

Şu anda Avrupa pazarına odaklandıklarını belirten Doğan, Avrupa’nın ihracatlarının yüzde 60’ını oluşturduğunu ve İspanya’da yatırım yaptıklarını ifade etti. Amerika kıtasında ise orta vadede yatırımlarını artırmayı planladıklarını aktardı.

TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLAR VE GENİŞLEYEN ÜRETİM KAPASİTESİ

Türkiye’de enerji yatırımlarının da arttığını kaydeden Doğan, Ankara Sincan’da inşaatına başladıkları yeni fabrikayla üretim kapasitelerini yüzde 100 artırmayı hedeflediklerini vurguladı. 2025 yılının ilk çeyreğinde yeni fabrika yapımının tamamlanacağını belirten Doğan, bu yatırımla birlikte yıllık ciro hedeflerinin 1 milyar 250 ila 1 milyar 350 milyon dolara ulaşacağını söyledi. Ayrıca, yeni fabrikanın tamamlanmasıyla birlikte ihracat potansiyellerinin 550-600 milyon dolar seviyesine çıkacağını ekledi.

YATIRIMLARLA MALİYETLERİN AZALTILMASI

Maliyetlerini düşürmek için önemli adımlar attıklarını belirten Doğan, transformatör üretiminde kullanılan bakır ve alüminyum iletkenler için 50 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Bu yatırımların kar marjlarını artıracağının altını çizen Doğan, şirketin toplamda 150 milyon doların üzerinde bir yatırım gerçekleştirmiş olacağını belirtti.

GLOBAL BÜYÜME HEDEFLERİ

Doğan, dünya genelindeki transformatör piyasasında 2035’e kadar ortalama yüzde 6,5-7 civarında bir büyüme beklediğini ifade etti. Avrupa’da yatırımların devam ettiğini, Ortadoğu’daki projelerle birlikte Amerika kıtasından gelecek taleplerin sektördeki canlılığı artıracağını belirten Doğan, şirketin üretiminin yüzde 40’ını ihraç ettiklerini, bu oranı yüzde 50 seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.

Şu anda 90’dan fazla ülkeye ihracat yapan Astor Enerji, bu yıl 400 milyon dolar ihracat gerçekleştirmeyi planlıyor.