Doğal gaz ve petrol üretiminde yeni rekor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gazda 7 milyon 609 bin metreküp ile günlük rekor kırıldığını ham petrol üretiminde de günlük 107 bin 621 varile ulaşıldığını belirtti.

Doğal gaz ve petrol üretiminde yeni rekor
Petroturk.com
  • Yayınlanma22 Ağustos 2024 10:58

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, doğal gaz ve petrol üretimi arttırmaya yönelik çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Ağustos ayı içerisinde hem petrolde hem de doğal gazda günlük üretim rekorları kırıldı.

GABAR’DA 47 BİN VARİL AŞILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “2024 yılını, petrolde ve doğal gazda üretimi arttırma yılı ilan etmiştik. Çok şükür bu hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Ağustos ayında petrol ve doğal gaz üretimimiz tarihteki en yüksek seviyelere ulaştı. 17 Ağustos’ta ham petrol üretimimiz, 107 bin 621 varil oldu. Bu üretimin 95 bin 656 varillik kısmını, TPAO gerçekleştirdi. Aynı gün, Gabar Dağı’ndaki kuyulardan 47 bin 58 varillik bir üretim rakamına ulaştık.”

KARADENİZ’DE 6 MİLYON METREKÜPÜ GEÇTİ

Doğal gaz üretiminde aslan payının TPAO’da olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, “Doğal gazda da bu ay içerisinde üretim rekoruna imza attık. 15 Ağustos’ta 7 milyon 609 bin 427 metreküp ile üretim rekoru kırdık. Bu üretim de de aslan payını yine TPAO’nun. TPAO, 15 Ağustos’ta 7 milyon 335 bin 47 metreküplük doğal gaz üretimi yaptı. 15 Ağustos’ta sadece Karadeniz’de bulunan Sakarya Gaz Sahası’ndan gerçekleşen üretim, 6 milyon 146 bin 886 metreküp oldu” dedi.

ENERJİDE TAM BAĞIMSIZLIK

Türkiye’nin Milli Enerji ve Maden Politikası’na da değinen Bakan Bayraktar: “Milli Enerji ve Maden Politikamız çerçevesinde, kendi gemilerimizle, kendi mühendislerimizle, kendi imkân ve kabiliyetlerimiz ile enerjide dışa bağımlılığı bitirme yolunda büyük bir kararlılıkla ilerliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda hem karalarda hem denizlerde yurt içi ve yurt dışında yeni sondajlar ve inşallah yeni keşiflerle üretimimizi daha da arttıracağız” diye konuştu.