Rekabette yeni trend: ‘İşveren markası olmak’

İşveren markalarının başarısında çalışan memnuniyeti kritik bir rol oynuyor. Rekabetin yoğun olduğu akaryakıt sektöründe güçlü bir şirket kültürü ve belirgin değerler çalışanlar açısından tercih edilme sebebi.

Rekabette yeni trend: ‘İşveren markası olmak’
Petroturk.com
  • Yayınlanma20 Ağustos 2024 15:46
  • Güncelleme22 Ağustos 2024 09:21

Sektörde faaliyet gösteren markaların rakiplerinden nasıl farklılaştığını ve ne tür bir çalışma ortamı sunduklarını Enerji Petrol Gaz okurları için inceledik.

‘GÜÇLÜ’ ŞİRKET KÜLTÜRÜ

Çalışanlara sunulan yan haklar, eğitim olanakları, kariyer gelişimi gibi unsurlar bu markaların tercih edilmesinde çok önemli etkenler. Akaryakıt gibi rekabetin yoğun olduğu bir sektörde güçlü bir şirket kültürü ve belirgin değerler çalışanlar açısından tercih edilme sebebi oluyor. İş verenler açısındansa bu durum çalışan sadakatinde önemli rol oynuyor.

İşveren markası, işletme açısından işverenin rakipler nezdinde ön plana çıkması ve çalışılabilecek en iyi yer olması şeklinde tanımlanırken çalışanlar açısından istenilen, aranılan ya da arzu edilen yerde çalışmak olarak nitelendiriliyor.

Petrol Ofisi İK Direktörü (CHRO) Burcu Yüksel Kocagöz: HEDEFİMİZ, GÜÇLÜ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR İŞVEREN MARKASI OLUŞTURMAK

Stratejilerimiz, şirketimizin değerlerini ön plana çıkararak yetenekli adaylar için cazip bir işveren olma ve çalışanlar için gurur kaynağı olma hedefini destekliyor.

Aytemiz İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Elçin Akçadağ: İŞVEREN MARKASI STRATEJİMİZİ SÜREKLİ GÜNCEL TUTMAYI HEDEFLİYORUZ

Stratejilerimizi oluştururken aynı zamanda çalışanlarımızın ihtiyaçlarını, potansiyel aday beklentilerini ve en iyi uygulama örneklerini yakından takip ediyoruz.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ…