İncesu HES’in satışı yapıldı

Aksa Enerji Üretim A.Ş. İncesu HES’in satışına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklamada bulundu. KAP’a yapılan açıklamada, şirket bünyesinde Çorum’un Çekerek Çayı üzerinde bulunan 15 MW kurulu güce sahip İncesu Hidroelektrik Santrali’nin satışına ilişkin yapılan teklifler değerlendirildiği belirtildi. İncesu Hidroelektrik Santrali’nin varlık devri ile satışı için Fernas ile 15 milyon dolara ön mutabakat metni imzalandı. […]

İncesu HES’in satışı yapıldı
Servet Uzun
  • Yayınlanma31 Ekim 2017 16:07

Aksa Enerji Üretim A.Ş. İncesu HES’in satışına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklamada bulundu.

KAP’a yapılan açıklamada, şirket bünyesinde Çorum’un Çekerek Çayı üzerinde bulunan 15 MW kurulu güce sahip İncesu Hidroelektrik Santrali’nin satışına ilişkin yapılan teklifler değerlendirildiği belirtildi.

İncesu Hidroelektrik Santrali’nin varlık devri ile satışı için Fernas ile 15 milyon dolara ön mutabakat metni imzalandı.

Fernas ile imzalanacak varlık devri sözleşmesinin ardından, işleme ilişkin tüm onaylar alınacak ve mevzuat gereğince santralin tamamı, üretim lisansları dahil, sahip olduğu taşınır ve taşınmaz tüm mal varlığı, hakları ve borçları ile birlikte devredilecek. İşlemlerin Kasım ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.