ENSİA, ‘Denizüstü Rüzgar Enerjisi Sanayi Envanteri’ni paylaştı

DÜRED ve GISBIR koordinasyonunda hazırlanan ‘Denizüstü Rüzgar Enerjisi Sanayi Envanteri’, Türkiye’nin denizüstü rüzgar enerjisindeki ilk envanter çalışması oldu.

ENSİA, ‘Denizüstü Rüzgar Enerjisi Sanayi Envanteri’ni paylaştı
SONER OKUR
  • Yayınlanma12 Ağustos 2024 11:51

Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA), denizüstü rüzgar enerjisinde Türkiye’nin ilk envanter çalışmasını yayımladı.

ENSİA yaptığı paylaşımda, Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneği (DÜRED) ve Turkish Shipbuilders’ Association (GISBIR) koordinasyonunda ve İzmir Development Agency’nin desteğiyle hazırlanan “Denizüstü Rüzgar Enerjisi Sanayi Envanteri” çalışmasını temiz enerji sektörü paydaşlarının değerlendirmelerine sunduğunu bildirdi.

“Ülkemizin temiz enerji kaynakları arasında yüksek düzeyde potansiyel barındırmasına rağmen sıfır noktasında olduğumuz denizüstü rüzgâr enerjisinde Türkiye’nin ilk envanter çalışması tamamlandı” ifadesi kullanılan paylaşımda ENSİA, söz konusu çalışmanın hazırlanmasında rol alan kişi ve kurumlara teşekkür ederek çalışma hakkındaki her türlü soru ve görüş için [email protected] adresi üzerinden kendileriyle iletişime geçilebileceğini aktardı.

Sunum Linki: https://www.ensia.org.tr/Envanter.pdf