Sektörden Haberler’in yeni bölümü yayında!

Muhabirimiz Beyza Erdoğan, hafta boyunca enerji sektöründe öne çıkan konu başlıklarını Petroturk TV izleyicileri ile buluşturdu.

Sektörden Haberler’in yeni bölümü yayında!
SONER OKUR
  • Yayınlanma12 Ağustos 2024 10:07

Petroturk TV‘nin sevilen serilerinden biri olan Sektörden Haberler’in yeni bölümü bugün yayınlandı.

TKİ, bu yıl ihtiyaç sahibi ailelere 1,4 milyon ton kömür gönderecek

Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından yıl boyunca dağıtılacak toplam kömür miktarının 1,4 milyon ton olacağı açıklandı. 22 yıldır devam eden proje, milli enerji kaynağı kömürlerin üretilerek ekonomiye kazandırılması yönüyle de dikkat çekerken proje sayesinde bugüne kadar 81 il ve 980 ilçeye toplam 36 milyon ton ısınma amaçlı torbalı kömür dağıtıldığı belirtildi. Yapılan dağıtımlardan her yıl yaklaşık 2 milyon aile faydalandı.

Gabar’da Ankara-İstanbul arası kadar yol yapıldı

Cumhuriyet tarihinin karalarda gerçekleşmiş en büyük petrol keşfi olan Gabar’da, Ankara-İstanbul kadar yol yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gerekli ekipmanların kuyulara götürülmesi ve üretilen petrolün transferi için yol yaptıklarını belirterek “Stratejik yol ağımız, yaklaşık 2 yılda 480 kilometreye ulaştı. Gabar’ın can damarını bu ulaşım altyapısı oluşturuyor.” dedi.

Erdoğan’dan elektrik tüketim desteği hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı. Erdoğan, iki yıldır uygulanan ‘Türkiye Aile Destek Programı’yla hanelerin elektrik tüketim desteğinden faydalandırıldığını açıklayarak programın sosyal devlet vasfının bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıldığını belirtti.

Abdülhamid Han Sondaj Gemisi Karadeniz’de faaliyetlerine devam edecek

Türkiye’nin denizlerde doğal gaz arama çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla enerji filosuna eklediği yedinci nesil teknolojiye sahip 238 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki Abdülhamid Han sondaj gemisi Karadeniz’de doğalgaz ve petrol kaynağı arayacak. Arama yapılacak bölgelerle ilgili de açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, illk etapta çalışmaların Sakarya Gaz Sahası’nda olacağını bununla beraber Batı Karadeniz’de, Orta ve Doğu Karadeniz’de de tespit edilen lokasyonların olduğunu bildirdi. Öte yandan Türkiye’nin derin deniz sondaj filosundaki dördüncü gemi olduğuna işaret edilen Abdülhamid Han sondaj gemisi şu ana kadar Akdeniz’de 3 derin deniz sondajı yaptı.

GİB’ten kredi kartı ve banka kartı ile yapılan ödemelere ilişkin duyuru

Gelir İdaresi Başkanlığı, başkasına ait pos cihazı kullananlara özel usulsüzlük cezasının kesilmesini öngören düzenlemeye açıklık getirerek, “Mal teslimi veya hizmet ifası yapılan müşteri ile ödemeyi yapan kart sahibinin farklı kişiler olması hususu, düzenleme kapsamında cezaya tabi fiiller arasında sayılmamaktadır.” bilgilendirmesini yaptı.

İzmir’de Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi kuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 222 milyon liralık yatırımıyla kurulacak Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi’nde bitki ve mobilya atıkları ekonomiye kazandırılacak. Elde edilen atıktan türetilmiş yakıt sanayi tesislerine ek yakıt olarak verilerek ekonomiye katkı sağlanacak. Tesiste günde en az 120 ton atık işlenecek ve 100 ton ek yakıt elde edilecek. Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarından da yararlanmak amacıyla tesisin çatısına da güneş enerji santrali kurulacak. Böylelikle tesis ihtiyacı olan elektrik enerjisini kendisi üretecek.

Muğla’da 3 bin 230 hanenin elektriğini karşılayacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ege Bölgesi’nde resmi kurumlar tarafından yapılan ve elektrik üretim kapasitesi açısından en büyük 3’üncü güneş enerji santrali olan Denizova GES tesisini hizmete açıyor. Tesis yıllık 3 bin 230 hanenin elektriğini karşılayabilecek enerji üretilecek.