Sadioğlu son yolculuğuna uğurlandı

Görevli bulunduğu Hakkari’de hayatını kaybeden Türkiye Petrolleri Arama Daire Başkanı Mehmet Salih Bülent Sadioğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Sadioğlu son yolculuğuna uğurlandı
SONER OKUR
  • Yayınlanma9 Ağustos 2024 16:24

Türkiye Petrolleri kampüsünde düzenlenen törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye Petrolleri çok kıymetli bir evladını kaybetti. Büyük bir teessür içerisindeyim.” dedi.

Hüzünlü Tören

Hakkari’de vefat eden Sadioğlu’nun naaşı Ankara’ya getirildi. Sadioğlu için 27 yıl çalıştığı Türkiye Petrolleri’nde hüzünlü bir tören düzenlendi. Törene Bakan Bayraktar’ın yanı sıra Sadioğlu’nun eşi Aslı Sadioğlu, kızı Beril Sadioğlu ile mesai arkadaşları ve yakınları katıldı.

Konusuna Hakimdi

Törende duygusal bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, “Haberi ilk aldığımda onun toplantılarda kendinden emin, konuya hâkim, karşısındakine güven veren hali gözümün önüne geldi. Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye Petrolleri çok kıymetli bir evladını kaybetti. Hakikaten büyük bir teessür içerisindeyim.” dedi.

Adını Yaşatacağız

Bakan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendisini arayarak bilgi aldığını ifade ederek “İnşallah Hakkâri’de, yurdun diğer coğrafyalarında daha çok petrol üreteceğiz, daha çok doğal gaz üreteceğiz. Bir şey daha yapacağız. İnşallah el birliği ile Bülent Sadioğlu kardeşimin adını mutlaka yaşatacağız. Asla, asla unutmayacağız.” diye konuştu.

Karşıyaka’da Defnedildi

Tören sonrasında Sadioğlu için Karşıyaka Mezarlığı Ahmet Efendi Camisi’nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Sadioğlu’nu son yolculuğuna uğurlayan Bakan Bayraktar, aileye taziye dileklerinde bulundu. Sadioğlu, daha sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.