Ankara Sanayi Odası’na yeşil enerji sertifikası

Ankara Sanayi Odası 2024 yılı ilk altı ayında tükettiği enerjinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan üretilen enerjiden tüketti. KOLEN Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt ve KOLEN Türkiye Satış Direktörü Tülay Tokat, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç’ı makamında ziyaret ederek, ASO’nun “Yenilenebilir Enerji Kullanımı Sertifikası”nı takdim etti.

Ankara Sanayi Odası’na yeşil enerji sertifikası
SONER OKUR
  • Yayınlanma9 Ağustos 2024 12:03

ASO Başkanı Seyit Ardıç’a yenilenebilir enerji sertifikasını takdim eden KOLEN Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt, “Her şeyden önce Sayın Başkanımızın hassasiyetine teşekkür ederim. Ankara Sanayi Odası’nın 2024 yılı ilk altı ayında hizmet binasında yalnızca yenilenebilir enerji, bir diğer deyişle yeşil enerji kullanmasının sembolik anlamı, verdiği mesaj son derece kıymetlidir” dedi.

Karayurt: “Yeşil enerji fosil yakıt gibi doğayı tehdit etmez”

KOLEN Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt şunları söyledi:

“Yenilenebilir enerjinin en önemli tarafı; isminden de anlaşılacağı üzere bir yandan tüketilirken diğer taraftan kendini yenileyebilen kaynaklardan üretilmesidir. Sürdürülebilirliğin en temel enstrümanlarından olup, fosil kaynaklar gibi tükenme riski taşımaz. Bir diğer kıymetli tarafı fosil yakıtlar gibi doğayı tehdit etmez. Bunlardan sebep yenilenebilir enerjiye verilen kıymet ve önem her geçen gün artmaktadır. “

Karayurt: “Yeşil enerji kullanımını sertifika ile takip etmek mümkün”

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç’a yeşil enerji kullanımı konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkür eden Karayurt, Yeşil Enerji’nin anlamını şu sözlerle açıkladı:

“Zaman zaman ‘Yenilenebilir enerji kullandığımızı nasıl anlarız? Nasıl emin oluruz?’ gibi sorularla karşılaşıyoruz. Enerjinin doğasından dolayı ve yine yenilenebilir ya da değil tüm enerjinin aynı altyapıyı kullanmasından dolayı fiziksel olarak bu enerji yenilenebilir, bu değil demek söz konusu değildir. İspatı ancak üretimden tüketime yenilenebilir enerjinin takibi ve sertifikalandırma işlemi ile mümkün. Daha kolay anlaşılır olması açısından şöyle de denilebilir; tüketilen enerji kadar enerjinin yenilenebilir kaynaklardan üretilmesinin desteklenmesidir. Bu süreci ise uluslararası platformda akredite olmuş I-REC sertifikalandırma işlemi ile Türkiye platformunda ise rahatlıkla YEK-G sertifikalandırma işlemi ile yapabiliriz. YEK-G direkt Türkiye Piyasa İşletmecisi EPİAŞ tarafından takip edilmektedir. “

Karayurt: “ASO Başkanı Seyit Ardıç yeşil enerji konusunda çok duyarlı”

“Yenilenebilir enerji kullanmanın avantajı nedir” Sorusunu da yanıtlayan KOLEN Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt,”Bu sertifikalar ulusal ya da uluslararası ölçekte sürdürülebilirliği sağlamanın kabul görmüş bir yoludur. Çevre dostu temiz enerji kullanımı şirketlerin itibarını desteklemekte, özellikle konuya duyarlı çevrelerce iş ortaklığı yapmada, ürünlerini satın almada tercih edilmelerini sağlamakta, rekabet güçlerini artırmaktadır. Saydığımız sebeplerden dolayı ASO Başkanı Sayın Seyit Ardıç’ın yeşil enerji konusundaki duyarlılığına ve yol göstericiliğine tekrar teşekkür ederiz.”