Enerjisa Dağıtım Şirketleri, yaz staj programı SPARK ile gençlerin kariyer yolculuğunu destekliyor

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ’tan yapılan ortak açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri 2021’den bu yana yürüttüğü kişisel gelişim, koçluk desteği, proje çalışması, teknik gezi ve proje sunumu aşamalarını içeren yeni nesil yaz staj programı SPARK’ın 2024 kapanış etkinliğini gerçekleştirdi.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, yaz staj programı SPARK ile gençlerin kariyer yolculuğunu destekliyor
SONER OKUR
  • Yayınlanma6 Ağustos 2024 12:00

SPARK’ın son gününde, 20 gün boyunca devam eden staj programına katılan 28 proje koçu ile projelerini hayata geçirip, çeşitli eğitimler ve teknik gezilerden faydalanan 170 katılımcı sertifikalarını alarak kariyer yolculuklarındaki ilk kıvılcımı yakmayı başardı.

3 yılda 154 üniversiteden 8 bini aşkın başvuru

Adana, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 12 ilde ikamet eden ve üniversitelerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümleri ile İktisadi ve İdari Bilimler veya Sosyal Bilimler Fakülteleri’nde üçüncü veya dördüncü sınıftaki adayların başvurabildiği program bu yıl da üniversiteli öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Bu yıl 154 üniversiteden yapılan 4 bin 827 başvuru değerlendirildi ve 54 üniversiteden 170 katılımcı programa katılmaya hak kazandı.

Son 3 yılda 154 üniversiteden 8 bin 418 adayın başvurduğu programa, 54 üniversiteden 365 katılımcı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, şirketin ve sektörün ihtiyaç duyduğu yetenekleri desteklemek için SPARK Yaz Staj Programı gibi kariyer programlarına önem verdiklerini kaydetti.

Özsürekci, ‘SPARK sayesinde her yıl onlarca üniversiteli genci Enerjisa Dağıtım Şirketleri ve elektrik dağıtım sektörü ile tanıştırıyoruz. Üstelik bu program sayesinde üniversite öğrenimine devam eden gençlerin mezun olmadan önce iş hayatını tecrübe etmelerini ve deneyimlerini güçlendirmelerini destekliyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Enerjisa Enerji İnsan ve Kültür Bölüm Başkanı Yakup Aydilek de Enerjisa Dağıtım Şirketleri bünyesinde yürütülen She-Energy, Enter, Enbiz, Geleceğini Kuran Genç Kadınlar ve SPARK gibi eğitim, kariyer ve sosyal sorumluluk programlarının önemine dikkati çekti.

Aydilek, programlarda kapsayıcılığı, cinsiyet eşitliğini, gönüllülük kültürünü, istihdamı ve gelişim süreçlerini desteklediklerini belirterek, ‘Kısa Dönem Yaz Staj Programı SPARK ile de özenle seçtiğimiz üniversiteli gençleri proje koçlarımızla buluşturarak, projeler üretmelerine, kariyer yolculuklarını şekillendirmelerine, kişisel gelişimlerini hızlandırmalarına uygun ortamı ve desteği sağlıyoruz. Tüm faaliyetlerimizle sektörün sürdürülebilir enerji dönüşümüne öncülük ederken, genç yeteneklerimizin kariyer yolculuğuna da katkı sağlıyoruz.’ değerlendirmesinde bulundu.

AA