İstanbul Marin İhrakiye Lisansıyla global arenada

İstanbul Jet Havacılık ve Yakıt Hizmetleri AŞ bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Marin Denizcilik Yakıtları AŞ, hizmetlerini uluslararası arenaya taşıyor.

İstanbul Marin İhrakiye Lisansıyla global arenada
SONER OKUR
  • Yayınlanma5 Ağustos 2024 09:10

İstanbul Jet Havacılık ve Yakıt Hizmetleri AŞ bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Marin Denizcilik Yakıtları AŞ, aldığı İhrakiye Teslim Lisansı’yla yurt içindeki hizmetlerini uluslararası arenaya taşıyor. İstanbul Marin; Akdeniz, Karadeniz, Marmara ve Ege Bölgelerinde sunduğu deniz yakıtı hizmetlerini, artık yurt dışı transit gemilere de sunarak operasyon ağını genişletiyor.

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNMAYI AMAÇLIYOR

Yeni lisansla yabancı bayraklı gemilere ÖTV ve KDV’den muaf deniz yakıtları satışı yapılmasının önü açılmış oluyor. Bu genişlemeyle İstanbul Marin’in hizmet kalitesi ve güvenirliği, uluslararası seviyeye taşınırken çalışmalarıyla da Türkiye’nin denizcilik sektörüne önemli katkılar sunmayı amaçlıyor.

Geniş referans ağından aldığı güçle deniz yakıtları alanında yüksek standartlarda hizmet sunduğunun altı çizilen İstanbul Marin’in, sahip olduğu İhrakiye Teslim Lisansı’yla istikrarlı büyümeye devam edeceği bildirildi.

Sürdürülebilir ulaşım ve deniz yakıtı ikmalinde yenilikçi adımlar

İstanbul Jet Havacılık ve Yakıt Hizmetleri AŞ’nin iştirak şirketlerinden biri olan CTG Elektrik AŞ elektrikli araç şarj üniteleri kurma faaliyetlerine başlıyor.

İstanbul Jet Havacılık ve Yakıt Hizmetleri AŞ’nin girişimci projelerinden biri olan CTG Elektrik AŞ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’dan aldığı lisansla elektrikli araç şarj üniteleri kurma faaliyetlerine başlıyor. Bu önemli adımla birlikte sürdürülebilir ulaşım çözümlerine katkıda bulunmayı amaçlayan CTG Elektrik ilk etapta pilot illerde istasyon kurulumu yapacağını açıkladı. Fizibilite çalışmalarına göre müşteri odaklı yaklaşımla erişimin kolay olacağı stratejik lokasyonlarda konumlanacak bu istasyonlar, çevre dostu bir ulaşım altyapısına katkı sunmayı hedefliyor.

SEKTÖRDE FARK YARATMAYI AMAÇLIYOR

CTG Elektrik AŞ’nin teknolojik altyapısı, hızlı ve güvenilir şarj çözümleri sunarken yenilikçi yazılım platformları ile şirketlerin elektrikli araç şarj pazarına entegrasyonunu kolaylaştırıyor. Şirket, e-mobilite yazılım platformu, kapalı devre site/konut yazılım platformu ve operasyonel yönetim hizmetleri ile sektörde fark yaratmayı amaçlıyor.