OPET ekipleri ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ için bir araya geldi

OPET iletişim, pazarlama, insan kaynakları ekipleri ile reklam ve halkla ilişkiler ajanslarının katılımıyla ‘Eşitsek Fark Eder’ projesi kapsamında, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı-Oyun Yazarı Ebru Nihan Celkan moderatörlüğünde “İletişimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi” düzenledi.

OPET ekipleri ‘Toplumsal Cinsiyet  Eşitliği’ için bir araya geldi
SONER OKUR
  • Yayınlanma5 Ağustos 2024 08:41

OPET, UN Women Türkiye ile yürüttüğü toplumsal cinsiyet eşitliği projesi ‘Eşitsek Fark Eder’ kapsamında, tüm ofis ve istasyon çalışanlarının katılacağı ülke çapında bir eğitim programı başlatıyor. Eğitim programındaki modüllerden biri olan İletişimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı- Oyun Yazarı Ebru Nihan Celkan ile gerçekleştirildi. Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen atölyeye OPET’in iletişim, pazarlama, insan kaynakları ekipleri ile markanın reklam ve halkla ilişkiler ajansları katıldı. Katılımcılar, atölyede iletişim ekosistemlerini toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifiyle tekrar değerlendirme fırsatı yakaladı.


OPET Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Uçar

‘EŞİTSEK FARK EDER PROJESİ KAPSAMINDAKİ BÜTÜN ÇALIŞMALARI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM’

OPET Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Uçar atölye öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ben hayatım boyunca kadın zekasının boyutlarını ve aynı anda birçok odağı yönetebilmesini hayranlıkla izledim. Annem, eşim ve etrafımdaki güçlü kadınlar, bana her zaman ilham oldu. Bu proje, o nedenle benim için çok önemli. ‘Eşitsek Fark Eder’ projesi kapsamındaki bütün çalışmaları gönülden destekliyorum zira toplumsal cinsiyet eşitliğine ve bu kavramın hızlı bir şekilde dünya genelinde yayılması gereğine inanan bir insanım. Kızımı ve oğlumu da bu bakış açısıyla büyütüyorum, o nedenle bu konudaki uygulamaları çok takdir ediyor ve içinde yer almaktan gurur duyuyorum.”


Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı – Oyun Yazarı Ebru Nihan Celkan

‘İLETİŞİM EKOSİSTEMLERİMİZİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ PERSPEKTİFİYLE DERİNLEMESİNE İNCELEYECEĞİZ’

Atölyenin moderatörü Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı – Oyun Yazarı Ebru Nihan Celkan ise “Dünya nüfusunun yüzde 50’sini kadınlar, yüzde 50’sini erkekler oluşturuyor. Biz neden daha çok kadınları konuşuyoruz? Çünkü istatistiki olarak baktığımızda olgusal olarak eşitsizlik rakamlarının bize işaret ettiği çok net ve açık bir cinsiyet var. Bu; iş hayatına katılım, eğitimden yararlanma, ekonomiye katılım, politikaya katılım, sağlık hizmetlerinden yararlanma gibi birçok başlıkta göze çarpıyor. Bu durum erkeklerin eşitsizlikten yara almadığını göstermez. Ancak kadınların feminist hareketi olduğu için onlar yüzyıllardır konuşuyor, erkekler ise toplumsal cinsiyet rolleri nedeniyle maalesef konuşmuyor. Bugün bu konulardan yola çıkarak iletişim ekosistemlerimizi toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifi yle biraz daha derinlemesine inceleyeceğiz” dedi.


OPET Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Ayşenur Aydın

ÜLKE ÇAPINDA EĞİTİM PROGRAMI BAŞLIYOR

OPET Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Ayşenur Aydın ise şöyle konuştu: “Biz, 2018 yılında hepinizin çok iyi bildiği gibi Yönetim Kurulu Kurucu Üyemiz Filiz Öztürk liderliğinde “Kadın Gücü” projemizi başlattık. Amacımız istasyonlardaki erkek işi algısını biraz olsun değiştirmek ve kadınların da rahatlıkla bu alanda çalışabileceğini tüm topluma göstermekti. Bu sadece bir istihdam projesi değil aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. Çünkü, içinde toplumsal cinsiyet eşitliği öğelerini barındırıyor ki ülke olarak bu başlıkta çalışmalara çok ihtiyacımız var. Ancak maalesef Dünya Ekonomik Forumu Küresel Analiz Raporu’nda yer alan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uçurumu Analiz Raporu’na göre tam eşitliğin sağlanması için 134 yıla ihtiyacımız var. Bunu değiştirmek bizlerin elinde. Bu kapsamda UN Women ile ‘Eşitsek Fark Eder’ adı altında büyük ölçekli ve kültürel dönüşüm içeren bir projenin içindeyiz. Bu atölye de bu sürecin bir parçası. Bundan sonraki adımımız da tüm Türkiye’deki istasyon çalışanlarımızı kapsayacak ülke çapında bir eğitim programı olacak.”