TANAP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı)’a ESRI’den ödül

TANAP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı), ABD merkezli coğrafi bilgi sistemi şirketi Esri tarafından dünya çapındaki binlerce başvuru arasından ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri Özel Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

TANAP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı)’a ESRI’den ödül
SONER OKUR
  • Yayınlanma1 Ağustos 2024 12:21
  • Güncelleme1 Ağustos 2024 12:22

Ödül, Esri’nin Amerika’da San Diego’da gerçekleştirdiği Esri User Conference’da 14-16 Temmuz tarihleri arasında takdim edildi. Ödül töreninde San Diego’da bulunan TANAP Bütünlük Müdürü Süleyman Süleymanov, Kıdemli CBS Uzmanı Recep Özdoğan ve Geomatik Bütünlük Mühendis Şefi Ali İpek, SAG (Special Achievement in GIS) ödülünü Esri kurucu başkanı Jack Dangermond’dan aldı.

TANAP, Azerbaycan doğalgazının Türkiye ve Avrupa’ya iletilmesini amaçlayan Güney Gaz Koridoru’nun en büyük kısmını oluşturan boru hattında, CBS altyapısına dayanarak geliştirilen Integrity Mapping Platform (IMP) ile ödülü almaya hak kazandı. Bu platform, güncel saha verilerinin etkili kullanımı, farklı disiplinlere ait mekânsal verilerin tek bir merkezden yönetilmesi gibi süreçleri dijital ortama taşıyan uygulamaları ile dikkat çekti. TANAP, tasarım döneminden işletme dönemine kadar devam eden süreçte coğrafi bilgi sistemleri (CBS) altyapısını kullanarak daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla dijitalleştirme çalışmaları gerçekleştirdi. Bu çalışmalar kapsamında geliştirilen IMP, TANAP’ın çevreye duyarlılığını ve teknolojik yenilikçiliğini gösterdi.

TANAP Genel Müdürü Dr. Saltuk Düzyol ödül ile ilgili “TANAP olarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak üzere gerçekleştirdiğimiz çalışmaların daha etkin ve verimli hale getirilmesi için yaptığımız dijitalleştirme kapsamında ABD merkezli coğrafi bilgi sistemi şirketi Esri tarafından dünya çapındaki binlerce başvuru arasından ülkemiz adına ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri Özel Başarı Ödülü’ne layık görülmenin gururunu çalışanlarımız ve paydaşlarımız ile birlikte yaşıyoruz” dedi.