DS Automobiles, Formula E’de 10’uncu sezonu podyumda tamamladı

DS Automobiles ve PENSKE AUTOSPORT, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nda 10’uncu sezon takımlar şampiyonasını harika bir üçüncülükle tamamladı. Böylece DS PENSKE takımı, geçen sezonun sonucuna kıyasla iki sıra birden yükseldi.

DS Automobiles, Formula E’de 10’uncu sezonu podyumda tamamladı
SONER OKUR
  • Yayınlanma31 Temmuz 2024 10:12

Birçok duygu ve kıymetli derslerle dolu 2024 sezonununda DS Automobiles’ın 50’nci podyumu ve Jean-Eric Vergne’in yeni pol pozisyonu rekoru öne çıktı. Son derece önemli olan bu istatistikler, Formula E’de iki çifte şampiyonluğun sahibi olan Fransız üreticinin inanılmaz derecede istikrarlı performansının da altını çiziyor.

Formula E’de sayısız başarılarına bir yenisini ekleyen DS Automobiles ve PENSKE AUTOSPORT, ABB FIA Formula E’de 10’uncu sezonunun Londra’da gerçekleştirilen final yarışının ardından sezonu üçüncü olarak tamamlayarak bir podyum daha elde etti. Kıyasıya rekabetin hakim olduğu 16 yarışın ardından Fransız-Amerikan ekip, pilotlarının yetenekleri ve tüm takımın bilgi birikimi sayesinde her zamankinden daha çekişmeli geçen bir sezonda üstün kalitesini bir kez daha gösterdi. DS PENSKE takımı, sezon boyunca dört kez podyuma çıktı (üç kez Jean-Eric Vergne, bir kez Stoffel Vandoorne) ve Jean-Eric Vergne ile üç kez de pol pozisyonu kazandı. Bu başarı, DS PANSKE takımı için 9’uncu sezonun sonundan itibaren yapılan tüm sıkı çalışmaları mükemmel bir şekilde yansıtan ve fazlasıyla tatmin edici bir sonuç oldu.

Başarılarla dolu bir sezonu geride bıraktı!

Pilotlar söz konusu olduğunda, sezon sonunda genel klasmanda beşinci sırada yer alan Jean-Eric Vergne, tamamen elektrikli yarış serisi tarihine bir kez daha adını yazdırdı. DS E-TENSE FE23 ile yarışan Fransız pilot, Formula E’de en fazla pol pozisyonu (17) ve seride en fazla puan kazanma (Bin 133) rekorlarını kırdı. Pilotlar sıralamasında 10. sırada yer alan takım arkadaşı Stoffel Vandoorne ile birlikte, Formula E tarihinde iki kez şampiyonluk kazanan tek pilot olan JEV, DS PENSKE için 139 puan topladı. Bu sonuçla DS PENSKE, 10’uncu sezonu toplam 200 puanla tamamladı. Fransız pilot, takımın mükemmel sonuçlarına yaptığı olağanüstü katkının yanı sıra, DS Automobiles’in başarı rekoruna da katkıda bulundu. Bununla birlikte DS Automobiles marka elçisi olan Jean-Eric Vergne, Berlin’deki muhteşem ikincilik derecesiyle markanın sembolik 50 podyum sayısına ulaşmasını sağladı. Son derece önemli olan bu istatistik, Formula E’de iki çifte şampiyonluğun sahibi olan Fransız üreticinin inanılmaz derecede istikrarlı performansının da altını çiziyor.

Takım, birçok duygu ve kıymetli derslerle dolu bir yıldan sonra, şimdiden 11’inci sezon için hazırlıklarına başladı. Yeni sezon, 4 Kasım’da İspanya’nın Valencia şehrinde yapılacak test ile başlayacak. Mevcut yarış otomobilinden çok daha hızlı ve verimli olan yeni GEN3 Evo ise 11. sezonda ilk kez görücüye çıkacak.

Başarılı geçen sezonla ilgili değerlendirmelerde bulunan DS Performance Direktörü, Eugenio Franzetti, “Formula E, son derece öngörülemez bir seri olmaya devam ediyor ve rekabet seviyesi her geçen gün daha da artıyor! Bu sezon da çok yoğun geçti ve bir kez daha liderler arasında kalabilmek için her yarışta her saniye savaştık. DS E-TENSE FE23’ümüzün performansı, pilotlarımızın yetenekleri ve tüm takımın sarf ettiği büyük emek sayesinde sezonu podyumun üçüncü basamağında tamamladık! Bu, ekibimizin tüm çabalarının karşılığında büyük bir ödül ve gelecek sezon için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. DS Performance’taki herkes, hızlı ve verimli yeni bir araç geliştirmek için birkaç aydır durmaksızın çalışıyor. Amacımız, 11. sezonda daha da iyi bir performans sergileme şansını elde etmek” dedi.

DS Automobiles’in Formula E’ye katılmasından bu yana elde edilen önemli başarılar:

–           121 yarış
–           4 şampiyonluk
–           16 zafer
–           51 podyum
–           24 pol pozisyonu