Sektörden Haberler’in yeni bölümü yayında!

Muhabirimiz Beyza Erdoğan, hafta boyunca enerji sektöründe öne çıkan konu başlıklarını PetroTurk TV izleyicileri ile buluşturdu.

Sektörden Haberler’in yeni bölümü yayında!
SONER OKUR
  • Yayınlanma26 Temmuz 2024 14:22
  • Güncelleme26 Temmuz 2024 14:27

PetroTurk TV‘nin sevilen serilerinden biri olan Sektörden Haberler’in yeni bölümü bugün yayınlandı.

Türkiye Somali’de petrol ve doğal gaz arayacak

Türkiye, Somali’de petrol ve doğal gaz araması ve daha sonrasında da üretimi konusunda anlaşmaya vardı. Oruç Reis isimli geminin Eylül sonunda bölgeye göndereceğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin Somali denizlerinde 3 blokta doğal gaz ve petrol arayacağını ifade etti.

Gabar petrol sahasında sondaj kulesi devrildi

Şırnak’ta Gabar Dağı’nda Şehit Aybüke Yalçın 27 No’lu Petrol Sahasında sondaj kulesi devrildi. Enkaz altında kalan bir mühendis hayatını kaybederken, yaralı işçiler hastaneye kaldırıldı. Konuya dair sosyal medya hesabından paylaşım yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kazanın sebeplerini ortaya çıkarmak üzere kapsamlı bir inceleme başlattıklarını açıkladı.

Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı İbrahim Erden, 2024’ün ilk altı aylık döneminde rüzgar enerjisi kapasite artışında sıçrama yaşandığını belirtti. Erden, ilk altı ayda 450 megavatlık rüzgar enerjisi kurulu gücü sisteme dahil edildiğini ve böylece Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücünün 13 bin megavata yaklaştığını açıkladı.

Irak’a elektrik ihracatı 3 yılın ardından tekrar başladı

Türkiye, üç yıllık aranın ardından Irak’a elektrik ihracatına yeniden başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kalkınma Yolu Projesi kapsamında bu adımın “Enerji Yolu” oluşturma hedefinin bir parçası olduğunu duyurdu.

Türkiye’nin enerji filosuna 7’nci gemi katılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye sularında hizmet verecek yeni bir doğal gaz gemisi alındığını duyurmasının ardından gözler Türkiye’nin denizlerdeki enerji filosuna çevrildi. Erdoğan, 300 metre boyunda 58 metre genişliğindeki geminin yaklaşık 2 ay sonra Türkiye’de olacağını müjdeledi. Faaliyete geçtiğinde 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğal gazı üretecek bu platformun bir üs gibi Karadeniz’de 15-20 yıl hizmet vermesi planlanıyor. Türkiye, halihazırda 4 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisiyle denizlerde yürüttüğü petrol ve doğal gaz arama ve sondaj faaliyetlerini filoya ekleyeceği 7’nci gemi ile daha da ileri seviyeye taşıyacak.

Demir yollarında elektrikli hat uzunluğu 7 bin 142 kilometreye ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, demir yollarında mevcut hatların elektrikli hale getirilmesinin ekonomik ve stratejik önem arz ettiğini aktardı. 2002’de 2 bin 122 kilometre olan elektrikli hat uzunluğunu yüzde 237 artışla 7 bin 142 kilometreye yükselttiklerini bildiren Bakan Uraloğlu, orta vadede elektrikli hat oranını yüzde 90’a yükseltmeyi hedeflediklerini bildirdi.