SEDAŞ’tan Düzce’de 267 Milyon TL değerinde yatırım çalışması

SEDAŞ, Düzce’nin kesintisiz enerji ihtiyacını karşılamak ve bölgesel gelişimine katkıda bulunmak üzere yoğun biçimde çalışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Düzce’nin dağıtım şebekesindeki ihtiyaçlar için 150 milyon TL yatırım yapan SEDAŞ, 2024 yılında 47 proje için yaklaşık 267 milyon lira yatırım planlıyor.

SEDAŞ’tan Düzce’de 267 Milyon TL değerinde yatırım çalışması
SONER OKUR
  • Yayınlanma24 Temmuz 2024 13:58

20 bin kilometrekarelik alandaki 3,9 milyon nüfusa hizmet veren Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ. (SEDAŞ), Düzce’deki yatırım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Düzce’nin kesintisiz enerji ihtiyacını karşılamak için 2023 yılında dağıtım şebekesine 150 milyon TL yatırım yapan SEDAŞ, bu kapsamda bölgeye 35 adet yeni trafo tesis etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan SEDAŞ İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, “Kaliteli hizmet ve kesintisiz enerji hedefiyle Düzce’nin en güncel ihtiyaçlarını araştırarak müşterilerin beklentilerini karşılayacak yatırım planlamasını aralıksız sürdürüyoruz. 2024 yılında, Düzce’de 47 farklı proje için yaklaşık 267 milyon lira yatırım planlıyoruz. Bu yatırımlarla birlikte 41 adet yeni trafo tesisi devreye alınacak ve bölgenin elektrik altyapısı daha da güçlendirilecektir” dedi.

Bir önceki yıla göre şikâyet sayılarında yüzde 4 azalma yaşandığını, gerçekleştirilen yatırımlar ve planlanan bakım çalışmalarıyla, Düzce bölgesinin altyapısını yenileyerek kesintisiz bir elektrik dağıtım hizmeti sağlamayı hedeflediklerine dikkat çeken SEDAŞ CEO’su Odyakmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 21 dağıtım bölgesine ait müşteri memnuniyeti ölçümlemelerinde Düzce İlimiz, 81 il arasında 11. sırada yer alma başarısı göstermiştir. Dağıtım faaliyet bölgemiz arasında ise birinci olmuştur. Geçtiğimiz yıla göre kıyaslandığında da yüzde 20’lik bir iyileşme olduğu görülmüştür. Bu başarıda katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

SEDAŞ büyük ölçekli projeler ile Merkez İlçesi, Aybaşı, Kemerkasım, Güldere Köyleri, Gölyaka İlçesi Hamamüstü Köyü ve Cumayeri İlçesi Karadere Köyü AG+OG havai şebeke yenileme ve trafo ilavesi; Akınlar mahallesi 2696. Sokak, Çavuşlar mahallesi 3345 sokakta ve Akçakoca İlçesi Osmaniye Mahallesi Çuhallı mevkiinde (AG-OG) yeraltı çalışması trafo ve kabin ilavesi hamleleri ile bölgelerdeki elektrik altyapısını modernize etmeyi sürdürüyor.

SEDAŞ tarafından yıl sonuna kadar planlanan bakım bütçesinin yaklaşık 20 milyon TL olduğu ve kapsamlı saha faaliyetleri ile 892 adet orta gerilim, 1100 adet alçak gerilim direğinin yenileneceği açıklandı.