Enerjide acele kamulaştırma kararları

Cumhurbaşkanı kararıyla, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nün çeşitli enerji iletim hatları projeleri kapsamında acele kamulaştırmalar gerçekleştirilecek.

Enerjide acele kamulaştırma kararları
SONER OKUR
  • Yayınlanma17 Temmuz 2024 08:53
  • Güncelleme17 Temmuz 2024 09:47

Cumhurbaşkanı kararıyla, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çeşitli enerji iletim hatları projeleri için acele kamulaştırmalar yapılmasına karar verildi.

Bu kararlar, 16 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.

154 kV KOSKİ GES TM (Alibeyhöyüğü-Alakova) Brş.N. Enerji İletim Hattı (Doğu-Batı) Projesi

Bağlantı anlaşması doğrultusunda inşa edilecek “154 kV KOSKİ GES TM (Alibeyhöyüğü-Alakova) Brş.N. Enerji İletim Hattı (Doğu-Batı) Projesi” için belirlenen taşınmazların mülkiyet hakkı ve iletken salınım gabarisinin irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılmasına karar verildi.

154 kV Karacadağ OSB-Diyarbakır-4 Enerji İletim Hattı Projesi

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nün “154 kV Karacadağ OSB-Diyarbakır-4 Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında belirlenen taşınmazlar için direk yerlerinin mülkiyet hakkı ve iletken salınım gabarisinin irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılmasına karar verildi.

154 kV Şule RES TM-Şarkikaraağaç TM Enerji İletim Hattı Projesi

Bağlantı anlaşması doğrultusunda tesis edilecek “154 kV Şule RES TM-Şarkikaraağaç TM Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında belirlenen taşınmazlar için direk yerlerinin mülkiyet hakkı ve iletken salınım gabarisinin irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılmasına karar verildi.

154 kV Diyarbakır4-Diyarbakır 1 Enerji İletim Hattı Projesi

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nün “154 kV Diyarbakır4-Diyarbakır 1 Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında belirlenen taşınmazlar için direk yerlerinin mülkiyet hakkı ve iletken salınım gabarisinin irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce (MAPEG), 4. grup küçük alan maden sahasının ihalesi yapılacak. Buna göre, Adana’da 4. grup küçük alan maden sahası, mücavirindeki ruhsat sahipleri arasında ihale edilecek.

İhale edilecek sahalara ilişkin bilgiler, en az 15 gün önceden MAPEG’in internet adresinde duyurulacak.