HT Solar, Türkiye’nin en çok ihracat yapan güneş paneli üreticisi oldu

HT Solar Enerji, Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin listelendiği Fortune 500 Türkiye 2023 Araştırması’nda geçen yıla göre 84 basamak birden yükselerek 122’nci sırada yer aldı. Fortune 500 Türkiye listesinde güneş paneli üreticileri arasındaki lider konumunu koruyan HT Solar, yaklaşık 400 milyon dolarlık yurt dışı satışı ile de Türkiye’nin en çok ihracat yapan 32’nci firması oldu.

HT Solar, Türkiye’nin en çok ihracat yapan güneş paneli üreticisi oldu
SONER OKUR
  • Yayınlanma16 Temmuz 2024 10:21

Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye tarafından Türkiye’nin en büyük firmalarının net satışlarına göre sıralandığı Fortune 500 Türkiye Araştırması’nın 17’ncisi açıklandı. 2020den beri listede yer alan HT Solar, geçen yıla kıyasla sıralamasını 84 basamak birden yükselterek 2023 yılı verilerine göre Türkiyenin en büyük 122nci şirketi konumuna ulaştı.

HT Solar, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması’nda olduğu gibi, Fortune 500 Türkiye listesinde de en büyük güneş paneli üreticisi olmayı başardı.

HT Solar İhracatını Yüzde 230 Artırdı

Faaliyetlerine başladığı 2016 yılından bugüne kadar ürettiği 8 GWlık güneş panelini dünyanın birçok farklı coğrafyasında kullanıma sunan HT Solar; Fortune 500 Türkiye listesinde yaklaşık 400 milyon dolarlık yurt dışı satışı ile de en çok ihracat yapan 32nci firma konumuna yükseldi. HT Solar, 2022 yılına göre 2023 yılında ihracatını yüzde 230 oranında artırarak önemli bir başarıya imza attı.

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç, ISO 500’ün ardından Fortune 500 Türkiye listesinde de en büyük güneş paneli üreticisi olmalarının gururunu yaşadıklarını belirterek, ISO 500 ve Fortune 500 Türkiye listelerinde elde ettiğimiz başarıların gösterdiği gibi yıllık 2 GWlık üretim kapasitemiz ile sektördeki lider konumumuzu sürdürüyoruz. Bu başarılarımızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, iş ortaklarımıza ve partner firmalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kulaç sözlerine şöyle devam etti: HT Solar olarak ülkemizi çevre dostu enerjiyle buluşturmanın yanı sıra gerçekleştirdiğimiz ihracatla da önemli bir ekonomik katma değeri ülkemize kazandırıyoruz. Türkiye için ürettiğimiz güneş paneli sayısı 5 milyonu aşarken, ulaştığımız 2 GWlık kurulu güç ise 600 bin konutun ve yaklaşık 2,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacına tekabül ediyor. Bugün ülkemizin güneşten sağladığı enerjinin yaklaşık yüzde 15ini tek başımıza karşılarken önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarımızla büyümeye devam ederek bu rakamları çok daha yukarılara taşıyacağız. Dünyanın önde gelen test kuruluşlarından biri olarak güneş PV modüllerinde uzun süreli güvenilirlik ve performans testlerini yapan Kiwanın PVEL 2024 yılı sıralamasında Türkiyede ürettiğimiz güneş panellerinin kalitesiyle yedi testin hepsinden başarıyla geçen Türkiyede tek, dünya çapında ise dokuz firmadan biri olmayı başardık. Yılda 10 milyon doların üstünde yaptığımız Ar-Ge yatırımları sayesinde ürettiğimiz yüksek teknoloji ve verimliliğe sahip güneş panellerimizle sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmaya devam edeceğiz.”