Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Akkuyu türbinleri ile ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Akkuyu’da kullanılacak türbinlerin Alman gümrüklerinde beklemesiyle ilgili; “Buralarda bazı tıkanıklıklar var ama aşacağımıza inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Akkuyu türbinleri ile ilgili açıklama
SONER OKUR
  • Yayınlanma12 Temmuz 2024 09:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’nin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

“EN ÖNEMLİ ADIMIMIZ AKKUYU”

AB üyesi ülkelerle askerî sanayi alanındaki iş birliğine ilişkin herhangi bir ilerleme olup olmadığı sorusuna yönelik değerlendirmede bulunan Erdoğan; “Şu anda gümrükte bekletilen örneğin Siemens’in bizim Çukurova’yla ilgili, oradaki şu anda biliyorsunuz en önemli adımımız Akkuyu ama Akkuyu’nun da en önemli ünitelerinden bir tanesi de Siemens ile ilgili olan münasebetlerimiz. Siemens’in bize göndermesi gereken türbinler meselesi var. Bu türbinlerde de şu anda Alman gümrüklerinde bunlar bekliyor. Bunları da kendilerine söyledik. Ve takibini yapmak suretiyle bütün bu makinelerin alımı, gerekse Siemens’in bize vermesi gereken bu türbinler meselesi, bunları da aşmak suretiyle, bir an önce bunları satın alalım istiyoruz ve bunlarla ilgili de adımlarımızı atalım istiyoruz. Buralarda bazı tıkanıklıklar var ama aşacağımıza inanıyorum. Bu konuda Sayın Şansölye ile münasebetler iyi geçti” ifadelerini kullandı.