OPET, TORA güvencesi ile basınçlı tesisat borularında ELLD sistemini tercih ediyor

Opet Petrolcülük A.Ş. TORA güvencesi ile Basınçlı Tesisat Borularında ELLD Sistemini tercih ediyor.

OPET, TORA güvencesi ile basınçlı tesisat borularında ELLD sistemini tercih ediyor
SONER OKUR
  • Yayınlanma10 Temmuz 2024 17:25
  • Güncelleme11 Temmuz 2024 11:24

Özellikle ülkemizde yoğun olarak kullanılan basınçlı tip ürün hatlarında (dalgıç pompa bulunan tesisatlar) ELLD sistemi (elektronik hat kaçak dedektörü) oldukça yüksek hassasiyette akaryakıt kaçaklarını yakalamada %100 başarılı.

Elektronik Hat Kaçak Tespiti (ELLD)

Tora Petrol olarak Türkiye’de yaklaşık 1.200 akaryakıt istasyonunda (ELLD) elektronik kaçak kontrol sistemleri montajı yapmış olup, takılan kaçak kontrol sistemleri online olarak takip edilip olası alarmları anında değerlendirerek hızlı aksiyon alınmasını sağlamakta. ELLD, basınçtaki değişiklikleri izlemek için hat bilgilerini kullanan basınca dayalı bir sistem.

Bir hattın sızdırmaz olup olmadığını belirler ve;

• 11,4 Litre /Saat
• 0,76 Litre / Saat
• 0,38 Litre / Saat

Hassasiyetinde hat kaçak testi yaparak sonuç bildirir.

 

 

AUTO-LEARN® Teknolojisi

ELLD ile AUTO-LEARN® teknolojisi, hassas kaçak tespiti için her bir boru hattının basınç özelliklerini otomatik olarak öğrenmesidir. Bu sayede sızıntı testi sonuçlarına etki edebilecek olan kullanılan boruya ait imal edildiği materyal, çap, uzunluk gibi bilgilere ihtiyaç kalmıyor.

 

İstatistiksel Hat Kaçak Tespiti

Standart bir özellik olarak, İstatistiksel Hat Sızıntı Tespiti (SLLD), yüksek yakıt satış hacmine sahip yoğun istasyonlarda ve durağan sürenin çok az olduğu ürün hatlarında 0.76 Litre / Saat sızıntı testi elde etmesine olanak tanıyor.

Yüksek Verim Kapasitesi

ELLD, 95 galona kadar esnek  boru ( polietilen borular ile yapılan tesisatlar ) kapasitesinin yanı sıra yaklaşık 312 galona kadar galvaniz / çelik boru kapasitesini izleyebilir ve daha büyük sahaların hassas kaçak tespiti yapmasına olanak tanıyor.